Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συσσώρευση μετά την πρόσφατη άνοδο – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συσσώρευση μετά την πρόσφατη άνοδο – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Έχει δώσει δυνατή κίνηση η αγορά βραχυπρόθεσμα. Μετά από 4 συνεχόμενες ανοδικές μία συσσώρευση με κινήσεις κατοχύρωσης κερδών δεν μπορεί να αποκλειστεί. Ωστόσο, έχουμε δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων στις επόμενες μέρες, έχουμε πληθωρισμό στις ΗΠΑ και αναδιαρθρώσεις δεικτών που θα μπορούσαν να φέρουν επιλεκτικές τοποθετήσεις. Η συνεδρίαση ξεκίνησε σταθεροποιητικά. Ξεχωρίζει η Ελλάκτωρ λόγω του μερίσματος. Συνεχίζει ανοδικά η Τιτάν, κάνει κίνηση και η ΕΛΧΑ.

MSCI: Αύριο το βράδυ ανακοινώνονται οι αλλαγές στους δείκτες. Έχει 10 μετοχές ο MSCI Greece Standard. Η Τιτάν σύμφωνα με κάποιους αναλυτές έχει κάποιες πιθανότητες να μπει στο δείκτη. Μετά περιμένουμε τις αλλαγές στους δείκτες FTSE.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η στήλη έπεσε ακριβώς, στην εκτίμηση που είχε κάνει πριν λίγους μήνες, με βάση τη ρευστότητα που είχε αποκτήσει ο όμιλος και τα κεφάλαια που θα μπορούσε να επιστρέψει. Ανακοινώθηκε ότι θα δώσει επιστροφή κεφαλαίου 0,50 ευρώ, όσο ακριβώς περιμέναμε. Μετά από 13 χρόνια δίνει και πάλι κάτι στους μετόχους. Όπως καταλαβαίνετε αυτή η διανομή δεν μπορεί να είναι επαναλαμβανόμενη. Η μετοχή ξεκίνησε με μεγάλη άνοδο 4,3% και στα 2,8050 ευρώ. Ο όγκος έχει ξεπεράσει στα πρώτα λεπτά τις 125 χιλ. τεμάχια. Λίγα λεπτά αργότερα κάποιες πωλήσεις την πήγαν στα 2,76 ευρώ.

JUMBO: Πριν λίγο καιρό έδωσε 0,60 ευρώ ανά μετοχή και ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή πως θα προταθεί στη γενική συνέλευση που θα γίνει 22 Μαΐου διανομή 1 ευρώ ανά μετοχή. Περιμένουμε πως θα δώσει και κάτι ακόμα στο τέλος του έτους. Τα σχεδόν 3 ευρώ που έδωσε πέρυσι, ίσως δεν τα πιάσει αλλά θα είναι κοντά. Με μικρή άνοδο 0,22% και στα 27,66 ευρώ στο ξεκίνημα.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Σε επανάληψη, μάλλον, η γνωστή κίνηση που δίνει μεροκάματο. Δηλαδή από τα 1,80 ευρώ μέχρι τα 2,20 ευρώ. Πρόσφατα πήγε και επιβεβαίωσε τα 1,80 ευρώ και σήμερα έχει ξεκινήσει στα 2,0450 ευρώ με άνοδο 1,74%.

ΤΙΤΑΝ: Συνεχίζει υψηλότερα η μετοχή και έχει ξεπεράσει και τα 32 ευρώ.

AVAX: Η Edison από 3,2 ευρώ που είχε δώσει εκτίμηση για τη δίκαιη τιμή της μετοχής, τη μείωσε λίγο στα 3 ευρώ μετά τα αποτελέσματα χρήσης 2023. Ωστόσο, σημειώνει πως με βάση τα εκτιμώμενα για το 2024 αποτελέσματα έχει p/e 6,3 φορές που αντιστοιχεί σε discount 51% έναντι των ομοειδών.

ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ: Διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους περίπου 0,316 ευρώ ανά μετοχή και με απόδοση 4,6%.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ: Κοιτάζοντας τις επιλογές μας, μάλλον θα θέλαμε να αφαιρέσουμε κάποιες μετοχές, γιατί μας έχουν δώσει μεγάλη υπεραπόδοση παρά να προσθέσουμε κάποιες. Έτσι προς το παρόν προχωράμε με τις ίδιες που έχουμε δώσει στο παρελθόν. Θυμίζουμε πως έχουμε μείνει ικανοποιημένοι από την πορεία μετοχών όπως Εθνική Τράπεζα, Jumbo, Τιτάν και Performance. Πολύ κοντά στο στόχο μας είναι και η Aegean. Επίσης έχουμε ικανοποιηθεί και από τις διανομές της Alpha Αστικά Ακίνητα. Η απογοήτευση είναι η Fourlis αλλά και ο ΟΤΕ δεν έχει δώσει αυτά που θα μπορούσε.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης