Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σαμαράς: Τώρα είναι η ώρα των αλλαγών για την Ελλάδα - Εντός των επόμενων εβδομάδων θα ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - Πάνω σε 4 άξονες η συζήτηση για το φορολογικό - Διαψεύδει τα περί επιβολής φόρου 45% και προαναγγέλλει ελαφρύνσεις

tags :
Σαμαράς: Τώρα είναι η ώρα των αλλαγών για την Ελλάδα - Εντός των επόμενων εβδομάδων θα ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - Πάνω σε 4 άξονες η συζήτηση για το φορολογικό - Διαψεύδει τα περί επιβολής φόρου 45% και προαναγγέλλει ελαφρύνσεις
(upd4)Τώρα είναι η ώρα των αλλαγών για την Ελλάδα, διεμήνυσε από το βήμα του 14ου συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Eμπορικού Eπιμελητηρίου ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.
"Τώρα, μετά τα πακέτα διάσωσης, την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και το πρόγραμμα επαναγοράς, είναι η ώρα της αλλαγής για την Ελλάδα. Είναι η ώρα της αλλαγής στην αγορά εργασίας, στην αγορά προϊόντων", τόνισε ο κ. Σαμαράς.
"Για εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων έως 25.000 ευρώ θα υπάρξει ελάφρυνση", πρόσθεσε επισημαίνοντας παράλληλα πως "δεν ισχύει αυτό που ακούστηκε για φόρο 45% για εισόδημα πάνω από αυτό το ποσό".
"Είμαι με τη μεσαία τάξη, όχι εναντίον της", σημείωσε, ενώ αναφερόμενος στον ΦΠΑ στην εστίαση, εξήγησε πως "δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να το μειώσουμε, αλλά όποτε καταστεί εφικτό, θα το κάνουμε.
Παρουσιάζοντας τους 4 άξονες πάνω στους οποίους πραγματοποιείται η συζήτηση για τη φορολογική μεταρρύθμιση ο κ. Σαμαράς ανέπτυξε τα εξής:
1. Χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές,
2. Απλούστερο φορολογικό σύστημα,
3. Εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας ώστε να γίνονται αυτόματα οι επαληθεύσεις και άμεσες και
4. Σκληρές ποινές στους φοροφυγάδες.
Όπως τόνισε, η πρόταση της κυβέρνησης μετά από διάλογο θα είναι έτοιμη τις επόμενες μέρες. Στόχος, πρόσθεσε, είναι να πληρώνουν αυτοί που φοροδιαφεύγουν και να μειωθεί η φορολόγηση των επιχειρήσεων για να υπάρξουν επενδύσεις.
"Η ανταγωνιστικότητα ήταν μια απαγορευμένη λέξη για την Ελλάδα. Ωστόσο τώρα όλα αλλάζουν. Το 2013 θα γίνουν αισθητά τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων που έχουν υλοποιηθεί", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων, ο κ. Σαμαράς, παραδέχθηκε πως συνιστά μια δύσκολη διαδικασία, που όμως θα μειώσει το ελληνικό χρέος.
Εστιάζοντας στις τράπεζες, ανέφερε πως εντός των ερχόμενων εβδομάδων θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησής τους.
Επόμενος στόχος, συνέχισε ο κ. Σαμαράς, είναι η προσέλκυση επενδύσεων. "Η αξιοπιστία της Ελλάδας πρέπει να ανακτηθεί. Οι καταθέσεις πρέπει να επιστρέψουν.  Η χώρα πρέπει να παράξει πρωτογενή πλεονάσματα", πρόσθεσε.
"Είμαστε πεπεισμένοι για την επιτυχία μας. Στόχος μας είναι να βγούμε από την κρίση και να μειώσουμε την ανεργία", πρόσθεσε στη συνέχεια για να επαναλάβει πως "Οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν τους φόρους τους και να επιστρέψουν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης