Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απασφάλισε ο Medvedev: Εάν συνεχίσουν έτσι οι ανόητοι στρατηγοί του ΝΑΤΟ, η ζώνη ασφαλείας που θέλει η Ρωσία θα φτάνει και μέσα στην Πολωνία

Απασφάλισε ο Medvedev: Εάν συνεχίσουν έτσι οι ανόητοι στρατηγοί του ΝΑΤΟ, η ζώνη ασφαλείας που θέλει η Ρωσία θα φτάνει και μέσα στην Πολωνία
Ο Ρώσος αξιωματούχος υπενθύμισε τα λόγια του προέδρου Vladimir Putin για την ανάγκη δημιουργίας μιας «ζώνης προστασίας μέσα στην οποία θα είναι αδύνατο για το νεοναζιστικό καθεστώς να χτυπήσει ρωσικό έδαφος»
Σχετικά Άρθρα
Το απαιτούμενο πλάτος της «ζώνης ασφαλείας» στην Ουκρανία για την προστασία του εδάφους της Ρωσίας μπορεί να φτάσει μέχρι την Πολωνία, εάν η Δύση στείλει όπλα μεγάλης εμβέλειας στο Κίεβο, έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev.
Ο Ρώσος αξιωματούχος υπενθύμισε τα λόγια του προέδρου Vladimir Putin για την ανάγκη δημιουργίας μιας «ζώνης προστασίας μέσα στην οποία θα είναι αδύνατο για το νεοναζιστικό καθεστώς να χτυπήσει ρωσικό έδαφος».
«Φυσικά, συμπεριλαμβανομένων όλων των εδαφών που επέστρεψαν στη χώρα μας», εξήγησε ο Medvedev.
«Όταν το καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποιεί πυραύλους Storm Shadow / SCALP-EG με βεληνεκές τουλάχιστον 550 χιλιομέτρων, όταν η απόσταση μεταξύ Belgorod και Κιέβου είναι 429 χιλιόμετρα, τότε σχεδόν ολόκληρο το κεντρικό και το μεγαλύτερο μέρος της δυτικής Ουκρανίας εμπίπτουν σε αυτήν τη ζώνη ασφαλείας» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.
«Πρέπει δηλαδή να υπάρχει παντού Ρωσία (550 χιλιόμετρα συν 70-100 παραπάνω για να είμαστε σίγουροι).
Διαφορετικά δεν μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πόλεων και των χωριών μας», συνέχισε.
«Εάν συνεχιστεί έτσι, η ζώνη ασφαλείας θα είναι κάπου στα σύνορα με την Πολωνία. Ή ακόμα και εντός της Πολωνίας» τόνισε.
«Παρόλα αυτά, οι ανόητοι στρατηγοί του ΝΑΤΟ θέλουν ειλικρινά σχεδόν ολόκληρη η Ουκρανία να βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ρωσίας», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης