Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Τα ΔΣ των ελληνικών τραπεζών καλούνται να αποφασίσουν για την επαναγορά – Το ΤΧΣ δεν θα ασκήσει veto σε τράπεζα που θα απορρίψει την συμμετοχή - Εθνική/Eurobank είναι θετικές - Πειραιώς/Alpha ζητούν ανταλλάγματα

Τα ΔΣ των ελληνικών τραπεζών καλούνται να αποφασίσουν  για την  επαναγορά – Το ΤΧΣ δεν θα ασκήσει veto σε τράπεζα που θα απορρίψει την συμμετοχή - Εθνική/Eurobank είναι θετικές - Πειραιώς/Alpha ζητούν ανταλλάγματα
(upd2)Τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών καλούνται να αποφασίσουν την ερχόμενη εβδομάδα την συμμετοχή τους ή μη στο σχέδιο επαναγοράς του χρέους.
Οι ιδιωτικές τράπεζες Πειραιώς και Alpha bank έχουν αντικειμενικές δυσκολίες στο να αποδεχθούν την πρόταση επαναγοράς και ζητούν ανταλλάγματα.
Για την Πειραιώς η συμμετοχή σημαίνει κρατικοποίηση καθώς θα αποτιμηθεί με αρνητική καθαρή θέση.

Για την Alpha bank θα πρόκειται για αύξηση κεφαλαίων μεν αλλά λόγω των προβλημάτων από την Κύπρο είναι ρίσκο να συμμετάσχει.
Η Εθνική φαίνεται ότι θα συμμετάσχει καθώς η διοίκηση εκτελεί τις εντολές της κυβέρνησης.
Η διοίκηση της Eurobank θα ακολουθήσει την γραμμή της Εθνικής.
Ωστόσο τα ΔΣ που θα συνεδριάσουν πρέπει να λάβουν υπόψη μια παράμετρο.
Ποια είναι αυτή;
Ότι το ΤΧΣ δεν θα ασκήσει veto στην απόφαση που θα ληφθεί.
Δηλαδή αν υπάρξει τράπεζα που αρνηθεί να συμμετάσχει τότε δεν θα ασκήσει veto ενώ αντίστοιχη θα είναι η στάση του ΤΧΣ στην περίπτωση που το ΔΣ αποφασίσει να συμμετάσχει στην επαναγορά χρέους.
Οι διοικήσεις των τραπεζών βρίσκονται κάτω από αφόρητη πίεση από το ΥΠΟΙΚ και εκβιάζονται να συμμετάσχουν.
Οι διοικήσεις των τραπεζών καλούνται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης