Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Η ψηφοφορία της Τετάρτης παρέχει κίνητρο... για δράση των hedge funds στα ελληνικά ομόλογα - Μαζικές αγοραπωλησίες με γνώμονα την ψήφιση ή... καταψήφιση των μέτρων - ECM Asset Management: Η πόρτα της Ευρωζώνης δεν έχει ακόμη κλείσει για την Ελλάδα

Η ψηφοφορία της Τετάρτης παρέχει κίνητρο... για δράση των hedge funds στα ελληνικά ομόλογα - Μαζικές αγοραπωλησίες με γνώμονα την ψήφιση ή...  καταψήφιση των μέτρων - ECM Asset Management: Η πόρτα της Ευρωζώνης δεν έχει ακόμη κλείσει για την Ελλάδα
Ισχυρό... κίνητρο για δράση στην αγορά των ελληνικών ομολόγων παρέχει η κρίσιμη ψηφοφορία των νέων μέτρων στη Βουλή, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.
Κατά τους αναλυτές, η ελληνική αγορά ομολόγων ανακτά και πάλι... δόξα, καθώς τα hedge funds στοιχηματίζουν στην ψήφιση ή και την καταψήφιση των νέων μέτρων που έχει συμφωνήσει με την τρόικα η ελληνική κυβέρνηση.
Οι αγοραστές ελληνικών ομολόγων εκτιμούν πως αύριο τα μέτρα θα ψηφιστούν και η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση των 31,5 δισ. ευρώ.
Οι πωλητές, στον αντίποδα, εκτιμούν πως τα μέτρα δεν θα ψηφιστούν και επομένως η Ελλάδα θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία.
"Μια μεγάλη μερίδα επενδυτών εμπλέκεται σε όλη αυτή την ιστορία", σχολιάζει ο Gabriel Sterne, οικονομολόγος της Exotix.
"Φαίνεται πως αύριο όλοι θα βλέπουμε στην τηλεόραση τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας στην ελληνική Βουλή", υποστηρίζει από την πλευρά του ο Sohail Malik, manager της ECM Asset Management, η οποία διέθετε μέχρι το 2011 ελληνικά ομόλογα στα χαρτοφυλάκιά της.
Κατά τον Μalik, ανά πάσα στιγμή οι φόβοι για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ μπορεί να επανέλθουν στο προσκήνιο...
"Η πόρτα της Ευρωζώνης δεν έχει κλείσει ακόμη για την Ελλάδα. Οι πιθανότητες εξόδου της χώρας από το ευρώ έχουν σαφώς περιοριστεί, αλλά μπορεί να επανέλθουν ταχύτατα, στην περίπτωση ενός ακραίου πολιτικού γεγονότος", τονίζει ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης