Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Goldman Sachs και HSBC εναντίον Βarclays και Wells Fargo: Θα φτάσει τις 1.500 μονάδες ο S&P 500 ή θα υποχωρήσει στις 1.330 μονάδες; Τι εκτιμούν 5 αναλυτές...

Goldman Sachs και HSBC εναντίον Βarclays και Wells Fargo: Θα φτάσει τις 1.500 μονάδες ο S&P 500 ή θα υποχωρήσει στις 1.330 μονάδες; Τι εκτιμούν 5 αναλυτές...
Νέο ράλι στη Wall Street προβλέπει η συντριπτική πλειοψηφία των επενδυτικών οίκων, αναμένοντας μάλιστα άνοδο του S&P 500 σε επίπεδα ρεκόρ!
Ωστόσο, υπάρχει και εκείνη η μερίδα των αναλυτών που δηλώνει πως οι καλές μέρες για το αμερικανικό χρηματιστήριο έχουν παρέλθει...
Η bullish διάθεση των αναλυτών βασίζεται στις προσδοκίες για σημαντική βελτίωση των εταιρικών αποτελεσμάτων του δείκτη - βαρόμετρο της Wall, τάση η οποία αναμένεται μάλιστα να διατηρηθεί έως το 2014!
"Η οικονομική ισχύς των αμερικανικών εταιρειών είναι πολύ πιο μεγάλη από όσο εκτιμά ο κόσμος", δηλώνει ο Jeffrey Schwarte, της Principal Global Investors.
Σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου Bloomberg, τα εταιρικά κέρδη του S&P αναμένεται να καταγράψουν αύξηση της τάξης του 14% στη διάρκεια του τρέχοντος έτους.  
Βullish για την πορεία του S&P 500, παραμένει, παρά την πρόσφατη μεταβλητότητα των αγορών, ο πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management, Jim O' Neill.
Μάλιστα, κατά τον ίδιο, μέχρι τα τέλη του 2012 ο S&P 500 θα έχει ανέλθει έως τις 1.500 μονάδες.
"Μπορεί να μη δούμε άνοδο του δείκτη σε αυτά τα επίπεδα στο τρέχον τρίμηνο, αλλά δεν αποκλείεται να συμβεί μέχρι το τέλος του έτους", τονίζει χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, αισιόδοξος για την πορεία της Wall Street δηλώνει και ο Lloyd C. Blankfein, ο πρόεδρος και CEO της Goldman Sachs.
Πρόσφατα και οι αναλυτές της HSBC προχώρησαν σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων τους για την πορεία του S&P 500.
H HSBC βλέπει άνοδο του S&P 500 έως τις 1.490 μονάδες έως τα τέλη του τρέχοντος έτους.
Πρότερη εκτίμησή της έκανε λόγο για διαμόρφωση του δείκτη στις 1.250 μονάδες στα τέλη του 2012.
"Ο S&P 500 θα υποχωρήσει στις 1.330 μονάδες έως τα τέλη του έτους", εκτιμά, στον αντίποδα, ο Barry Knapp της Barclays.
Κατά τη Gina Martin Adams, της Wells Fargo, ο S&P 500 θα κινηθεί επίσης πτωτικά, κλείνοντας το 2012 στις 1.360 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης