Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τραγωδία στο Μάτι: Σήμερα (29/4) η απόφαση του δικαστηρίου για τους 21 κατηγορούμενους

Τραγωδία στο Μάτι: Σήμερα (29/4) η απόφαση του δικαστηρίου για τους 21 κατηγορούμενους
Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Μανιάτης έχει προτείνει την ενοχή 9 κατηγορούμενων και την αθώωση συνολικά 12 προσώπων
Σχετικά Άρθρα
Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε 104 ανθρώπους τον Ιούλιο του 2018.
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο θα ανακοινώσει το πρωί της Μ. Δευτέρας 29/4 την απόφασή του για τους 21 κατηγορούμενους, τότε αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, την τότε περιφερειάρχη Αττικής και τότε δημάρχους των δήμων που έπληξε η φωτιά, που μετά από εισαγγελική έρευνα βρίσκονται στο εδώλιο για πράξεις και παραλείψεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη φωτιά.
Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Παναγιώτης Μανιάτης έχει προτείνει την ενοχή 9 κατηγορούμενων και την αθώωση συνολικά 12 προσώπων, μεταξύ των οποίων η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλ. Ψινάκης. Το δικαστήριο μελέτησε την πρόταση του κ. Μανιάτη και το νομικό σκεπτικό που ανέπτυξε για κάθε κατηγορούμενο, αλλα και τις διατάξεις που καθορίζουν τις αρμοδιότητες του και το πεδίο δράσης του.
Έτσι, εάν οι δικαστές συμπλεύσουν με τον κ. Μανιάτη, τότε 9 κατηγορούμενοι θα ακούσουν το «ένοχος» και 12 θα φύγουν κηρυγμένοι αθώοι.
Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελικός λειτουργός τον περασμένο Φεβρουάριο ζήτησε να κριθούν ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και δια παραλείψεως, αλλά και για σωματικές βλάβες κατά συρροή οι: Σωτήρης Τερζούδης (τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής), Βασίλης Ματθαιόπουλος (τότε υπαρχηγός), Ιωάννης Φωστιέρης (τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ), Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (τότε Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών), Χαράλαμπος Χιώνης (τότε Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής), Βάιος Θανασιάς (τότε αντιδήμαρχος δήμου Μαραθώνα), Ευάγγελος Μπουρνούς (τότε δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου), Αντώνης Παλπατζής (τότε αντιδήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου). Ακόμη, ζήτησε να κριθεί ένοχος για εμπρησμό από αμέλεια και ο κάτοικος Νταού Πεντέλης, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, από την αυλή του οποίου ξεκίνησε η φωτιά.
Κατά τον Εισαγγελέα πρέπει να απαλλαγούν τα τότε στελέχη της Πυροσβεστικής Χρήστος Γκολφίνος, Φίλιππος Παντελεάκος, Δαμιανός Παπαδόπουλος, Χρήστος Λάμπρης, Χρήστος Δροσόπουλος, Γεώργιος Πορτοζούδης και Στέφανος Κολοκούρης, αλλά και ο τότε αξιωματικός στα Εναέρια Μέσα της ΕΛ.ΑΣ., Χαράλαμπος Συρογιάννης.
Επιπλέον, ζήτησε να αθωωθούν ο τότε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, η τότε περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και οι τότε δήμαρχοι Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης και Πεντέλης, Δημήτριος-Στέργιος Καψάλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης