Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο ο ΟΠΑΠ

Χρηματιστήριο: Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο ο ΟΠΑΠ
Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης 2023 η Τέρνα Ενεργειακή
Σχετικά Άρθρα
Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση καθώς οι αγορές του εξωτερικού δείχνουν ανοδικό άνοιγμα από τη μείωση της γεωπολιτικής έντασης.
Σήμερα, οι μετοχές του ΟΠΑΠ διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,60 ευρώ ανά μετοχή.
Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης 2023 η Τέρνα Ενεργειακή και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου η Τράπεζα Πειραιώς και η Coca Cola.
Ολοκληρώνονται αυτήν την εβδομάδα οι δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων χρήσης με τα κέρδη μέχρι σήμερα να δείχνουν άλλο ένα ρεκόρ κερδοφορίας.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε θετικό άνοιγμα σήμερα, καθώς υποχωρούν οι γεωπολιτικές εντάσεις ενόψει και της συνεδρίασης της FED για τη νομισματική πολιτική την Τετάρτη.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί σήμερα. Ο ΟΠΑΠ διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα. Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η Τέρνα Ενεργειακή δημοσιεύουν αποτελέσματα χρήσης 2023 και η Πειραιώς αύξηση για το πρώτο τρίμηνο του 2024. Η Εθνική Τράπεζα δημοσιεύει την Τετάρτη.

Beta
Οι αργίες για το Πάσχα των Ορθοδόξων μπορεί να επιβραδύνουν τη δυναμική, ωστόσο οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου 2024 μπορούν να προκαλέσουν κάποιο επιλεκτικό ενδιαφέρον. Περιμένουμε μία ήπια ανάκαμψη σήμερα και σταδιακή αποκλιμάκωση των όγκων συναλλαγών στη διάρκεια της εβδομάδας.

Κύκλος
Οι εταιρείες ΓΕΚΤΕΡΝΑ και Τενέργα ανακοινώνουν σήμερα τα ετήσια αποτελέσματά τους. Αποτελέσματα 1ου τριμήνου ανακοινώνουν σήμερα η Entersoft & ο ∆ΑΑ, την Τρίτη η Πειραιώς και η ΕΕΕ και την Τετάρτη η Εθνική. Με τρείς μόνο συνεδριάσεις η Μ. Εβδομάδα, λόγω των αργιών της Τετάρτης 1ης Μαΐου, της Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου αλλά και της ∆ευτέρα και Τρίτης του Πάσχα 6 & & Μαΐου.

Depolas
Σε καλό κλίμα, το οποίο επικράτησε και στους διεθνείς μετοχικούς δείκτες, τελείωσε η συνεδρίαση της Παρασκευής στο ΧΑ με τον ΓΔΧΑ να καταγράφει νέο υψηλό προσεγγίζοντας την περιοχή των 1460 μονάδων. Παρόλες τις αργίες του ορθόδοξου Πάσχα, η τρέχουσα εβδομάδα είναι σημαντική για την κατεύθυνση καθώς πέραν της ολοκλήρωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων για το 2023 στο εσωτερικό, θα έχουμε σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία καθώς και την συνεδρίαση της FED την Τετάρτη (με το ΧΑ κλειστό). Υπενθυμίζουμε, επίσης ότι θα έχουμε και εταιρικά αποτελέσματα Α΄ τριμήνου 2024 από ΔΑΑ (σήμερα π.σ.), Πειραιώς (Τρίτη) και ΕΤΕ (Τετάρτη). Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τον πληθωρισμό Απριλίου (1η μέτρηση) στη Γερμανία. Σημειώνουμε ότι μετά το κλείσιμο αποτελέσματα έτους 2023 ανακοινώνουν και οι ΓεκΤερνα και Τέρνα Ενεργειακή. Βλέπουμε την μεταβλητότητά να συντηρείται σε υψηλά επίπεδα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης