Τελευταία Νέα
Ελλάδα

BNP Paribas: Θετικές και όχι αρνητικές οι επιπτώσεις της πληρωμής των ελληνικών CDS - Αποδεικνύει ότι η αγορά των CDS δουλεύει...

tags :
BNP Paribas: Θετικές και όχι αρνητικές οι επιπτώσεις της πληρωμής των ελληνικών CDS - Αποδεικνύει ότι η αγορά των CDS δουλεύει...
Η πληρωμή των ελληνικών CDS θα έχει περισσότερες θετικές, παρά αρνητικές επιπτώσεις για την ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, εκτιμά η BNP Paribas, κι ενώ σήμερα πραγματοποιείται η κρίσιμη δημοπρασία της ISDA.
"H ενεργοποίηση των CDS ενδεχομένως να έχει περισσότερες θετικές επιπτώσεις για την αγορά ομολόγων", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Ι. Σώκος.
"Και αυτό γιατί αποτελεί καθαρή ένδειξη πως υπάρχει ένα εργαλείο που δουλεύει", προσθέτει.
Σύμφωνα με τον κ. Σώκο, εάν Ελλάδα και ευρωπαϊκές αρχές έθεταν υπό αμφισβήτηση τον λόγο ύπαρξης της αγοράς των CDS, τότε θα δημιουργείτο μαζικό κύμα πιέσεων στην αγορά ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
"Το γεγονός πως η αγορά των CDS δουλεύει σημαίνει πως αποτελεί ένα βιώσιμο εργαλείο που υπηρετεί το trading", σχολιάζει από την πλευρά της η Elisabeth Afseth, αναλύτρια στην Investec Bank στο Λονδίνο.
Yπενθυμίζεται πως η δημοπρασία της ISDA για την πληρωμή των ελληνικών CDS πραγματοποιείται σήμερα. Η διαδικασία ξεκινά στις 17:30 ώρα Ελλάδας, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως η αρχική τιμή για τα ελληνικά ομόλογα έχει οριστεί στα 21,75 σεντς του ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης