Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιστορική υποκρισία Γερμανών – Κατηγορούν την Ελλάδα για pushbacks… αλλά τα κάνουν, πάνω από 20 χιλ. οι εισροές σε 3 μήνες

Ιστορική υποκρισία Γερμανών – Κατηγορούν την Ελλάδα για pushbacks… αλλά τα κάνουν, πάνω από 20 χιλ. οι εισροές σε 3 μήνες
Γερμανός βουλευτής ζητά απώθηση των μεταναστών στα σύνορα, καθώς οι εισροές φτάνουν σε υψηλό 5 ετών το πρώτο τρίμηνο
Η παράνομη μετανάστευση στη Γερμανία έφτασε σε υψηλό πενταετίας το πρώτο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με τα τελευταία κυβερνητικά στοιχεία.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παραδέχτηκε την αποτυχία της να καταπολεμήσει τη συνεχιζόμενη μεταναστευτική κρίση στη γραπτή απάντησή της σε ερώτηση του βουλευτή του AfD Martin Hess, όπως αναφέρει το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Junge Freiheit.
Αποκάλυψε ότι μέχρι την 1η Απριλίου, συνολικά 20.000 παράνομες διελεύσεις συνόρων προς τη Γερμανία καταγράφηκαν από την ομοσπονδιακή αστυνομία, αύξηση 2% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
Τον Μάρτιο, τον τελευταίο μήνα για τον οποίο υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, καταγράφηκε σημαντική αύξηση της δραστηριότητας παράνομων μεταναστών στα γερμανο-πολωνικά σύνορα όπου σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός παράνομων διελεύσεων των συνόρων.
Συνολικά εντοπίστηκαν 1.646 παράτυπες διελεύσεις από την Πολωνία στη Γερμανία τον Μάρτιο, έναντι 911 τον προηγούμενο μήνα.
Οι παράνομες διελεύσεις από την Τσεχία αυξήθηκαν επίσης από 509 σε 644.
Συνολικά, τον Μάρτιο καταγράφηκαν 7.079 περιπτώσεις παράνομης συνοριακής δραστηριότητας, από 5.993 τον Φεβρουάριο.
Τα στοιχεία είναι αντίθετα με τις δηλώσεις της ομοσπονδιακής υπουργού Εσωτερικών Nancy Faeser τον περασμένο μήνα, η οποία είπε στην περιφερειακή εφημερίδα Funke Mediengruppe ότι η καταστολή της παράνομης μετανάστευσης από την κυβέρνηση ήταν επιτυχής.
«Λόγω των συνοριακών ελέγχων μας, έχουμε συλλάβει 708 ύποπτους λαθρέμπορους και σταματήσαμε 17.600 μετανάστες να περνούν παράνομα τα σύνορα από τον Οκτώβριο», είπε η Nancy Faeser.
«Όσοι δεν χρειάζονται την προστασία μας δεν μπορούν να έρθουν στη Γερμανία ή θα πρέπει να τους ζητηθεί να φύγουν από τη Γερμανία ακόμη πιο γρήγορα», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης