Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Χρυσάφι» στον Ολυμπιακό από την UEFA: Πόσα χρήματα έχει εξασφαλίσει και πόσα θα λάβει εάν σηκώσει το τρόπαιο;

«Χρυσάφι» στον Ολυμπιακό από την UEFA: Πόσα χρήματα έχει εξασφαλίσει και πόσα θα λάβει εάν σηκώσει το τρόπαιο;
Ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει ήδη ένα πολύ μεγάλο ποσό από την φετινή ευρωπαϊκή του πορεία, την ώρα που τα έσοδα των Πειραιωτών μπορούν να «εκτοξευθούν» με πρόκριση στον τελικό του Europa Conference League και κατάκτηση του τροπαίου!

Τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε 4-2 της Άστον Βίλα εκτός έδρας, στον πρώτο ημιτελικό του Europa Conference League.

https://schema.org/VideoObject" itemprop="video"> 

Οι «ερυθρόλευκοι» απέχουν ένα παιχνίδι από τον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια και έχει μεγάλο ενδιαφέρον να εξετάσει κανείς, τα χρήματα που έχουν εξασφαλίσει από το φετινό ευρωπαϊκό τους «ταξίδι».

Αρχικά, θα πρέπει να υπολογιστούν τα 100.000 ευρώ που μπήκαν στα ταμεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την παρουσία της ομάδας στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, την ώρα που η πρόκριση στους ομίλους, ισοδυναμούσε με το ποσό των 3.630.000 ευρώ.

Από τις νίκες της και τη συνολική απόδοσή της στη διοργάνωση, η ελληνική ομάδα έχει 1.470.000 ευρώ, την ίδια στιγμή που η συμμετοχή της στα Play Offs του Europa Conference League, έφεραν ένα ποσό που «αγγίζει» τις 300.000.

Διπλάσια ήταν τα χρήματα για την πρόκριση επί της Φερεντσβάρος, ενώ 1.000.000 έλαβε η ομάδα του Πειραιά, όταν ξεπέρασε το «εμπόδιο» της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η συμμετοχή των «ερυθρόλευκων» στα ημιτελικά είχε ως αποτέλεσμα να εξασφαλίσουν οι Πειραιώτες 2.000.000 ευρώ, την ίδια στιγμή που λόγω της δεκαετούς παρουσίας τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν 3.432.000 ευρώ.

Τέλος, στην μέχρι στιγμής πορεία του Ολυμπιακού, θα πρέπει να υπολογιστούν τα χρήματα και από το market pool (Europa League), που θα «αγγίζουν» το εκατομμύριο. Συνολικά, οι Πειραιώτες έχουν γεμίσει τα ταμεία τους με πάνω από 11 εκατομμύρια ευρώ και σε περίπτωση που προκριθούν θα λάβουν ακόμη 3.000.000! Μάλιστα και εάν το... όνειρο γίνει πραγματικότητα και ο Ολυμπιακός κατακτήσει το τρόπαιο, τότε το πριμ κατάκτησης θα είναι στα 2.000.000 ευρώ.   

Πηγή: 
www.bnsports.gr

w
ww.baningnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης