Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shoigu (υπουργός Άμυνας Ρωσίας): Πάνω από 111.000 οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες το 2024

Shoigu (υπουργός Άμυνας Ρωσίας): Πάνω από 111.000 οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες το 2024
Έχασαν πάνω από 21.000 όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας
Συγκλονιστικές είναι οι απώλειες των Ουκρανών κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Ρωσία καθώς όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu, από την έναρξη του 2024, δηλαδή κατά τη διάρκεια 4 μηνών, έχουν χάσει περισσότερους από 111.000 στρατιώτες.
Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο Shoigu είχε αναφέρει πως οι Ουκρανοί μετρούν περισσότερες από 500.000 απώλειες από την έναρξη της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Όπως είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, ο ουκρανικός στρατός σε αυτούς τους τέσσερις μήνες του 2024 έχει χάσει περισσότερα από 21.000 όπλα.
«Για να αναπληρώσει τα ανθρώπινα αποθέματα, το καθεστώς του Κιέβου εντείνει την κινητοποίηση, οι Ουκρανοί που δεν θέλουν να πολεμήσουν, στέλνονται δια της βίας στην πρώτη γραμμή.
Μια τέτοια απάνθρωπη στάση απέναντι στον πληθυσμό της μαρτυρεί την επιθυμία των ουκρανικών αρχών να κερδίσουν την εύνοια των δυτικών κυρίων τους για να συνεχίσουν να λαμβάνουν οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από αυτούς» υπογράμμισε ο Shoigu, επισημαίνοντας πως κατά τη διάρκεια του Απριλίου, οι καθημερινές απώλειες των Ουκρανών έφτασαν τις 1.000.

Προέλαση

Ο Shoigu υποστήριξε ότι ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να επιτίθεται σε όλη τη γραμμή επαφής, με συνέπεια οι ουκρανικές δυνάμεις να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους και να υποχωρούν.
Παρόλο αυτά, όπως είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους απαιτούν από την Ουκρανία να περιορίσει τις ρωσικές επιθέσεις με οποιοδήποτε κόστος, γεγονός που αυξάνει τις απώλειες των Ουκρανών στις τάξεις του στρατεύματος.
Σύμφωνα με τον Shoigu, από τις αρχές του 2024 ο ρωσικός στρατός έχει καταλάβει εδάφη συνολικής επιφάνειας 547 τετραγωνικών χιλιομέτρων ενώ τις τελευταίες δύο εβδομάδες απελευθέρωσε τους οικισμούς Novobakhmutovka, Semyonovka και Berdychi.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης