Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Γ. Ξιφαράς : Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο διαθέτει πανίσχυρο δείκτη ρευστότητας

 Γ. Ξιφαράς : Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο διαθέτει πανίσχυρο δείκτη ρευστότητας
Με δείκτη ρευστότητας περίπου διπλάσιο από αυτό που θέτει ως προυπόθεση η ΤτΕ, δηλαδή  20%  το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο διαθέτει τον καλύτερο δείκτη ρευστότητας στο σύστημα και ταυτόχρονα τον υψηλότερο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας αναφέρει ο οικονομικός διευθυντής του Ταμιευτηρίου κ Γιώργος Ξιφαράς.
Το ΤΤ δανείζει στην διατραπεζική αγορά ενώ παράλληλα λαμβάνει και ρευστότητα από την ΕΚΤ για να χρηματοδοτήσει δραστηριότητες της. Όμως το ΤΤ έχει το πλεονέκτημα ότι διαθέτει επαρκή ρευστότητα άρα όση λαμβάνει π.χ. από την ΕΚΤ χρηματοδοτεί δραστηριότητες της την κατευθύνει δηλαδή σε επενδύσεις και χρηματοδοτήσεις που αποφέρουν κέρδος στην τράπεζα.  
Σημειώνεται ότι το ΤΤ διαθέτει χαρτοφυλάκιο ομολόγων 5 δις ευρώ.
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σύμφωνα με τον κ Ξιφαρά βρίσκεται σε πολύ ισχυρή χρηματοοικονομική θέση καθώς λόγω της δομής και της σύνθεσης του ενεργητικού του στηρίζεται σε ισχυρά κεφάλαια και ρευστότητα αλλά και σε ικανοποιητική κερδοφορία ενώ το πρόβλημα με τα προβληματικά δάνεια λόγω του μικρού σχετικά χαρτοφυλακίου είναι απόλυτα ελέγξιμο.  
Αναφορικά με την Aspis bank ο κ Ξιφαράς επανέλαβε ότι είναι προφανές ότι  αν πληρούνται οι όροι που έχουμε θέσει το Ταμιευτήριο θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας.


Πέτρος Λεωτσάκος
news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης