Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Μοοdy's: Θετική εξέλιξη το deal Alpha - Εmporiki αλλά διατηρούνται οι προκλήσεις - Βαρίδι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας και το δυσμενές λειτουργικό περιβάλλον - Kίνδυνος να περιοριστούν οι συνέργειες

Μοοdy's: Θετική εξέλιξη το deal Alpha - Εmporiki αλλά διατηρούνται οι προκλήσεις - Βαρίδι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας και το δυσμενές λειτουργικό περιβάλλον - Kίνδυνος να περιοριστούν οι συνέργειες
Το deal Alpha Bank - Εmporiki Bank έχει θετικά στοιχεία, ωστόσο υπάρχουν σημαντικές προκλήσεις, καθώς το λειτουργικό περιβάλλον στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά δυσοίωνο, υπογραμμίζει σε νέα έκθεσή του ο οίκος αξιολόγησης Μοοdy's.
Όπως υποστηρίζει στη νέα αυτή έκθεσή του οίκος, η συνεχιζόμενη ύφεση της ελληνικής οικονομίας έχει αρνητικό αντίκτυπο στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, καθώς εγείρει σημαντικά εμπόδια στην κατεύθυνση των συγχωνεύσεων.
Κατά τη Μοοdy's, η ύφεση της ελληνικής οικονομίας δεν αποκλείεται να μειώσει τα οφέλη της συγχώνευσης όσον αφορά σε θέματα κόστους, αλλά στην κατεύθυνση των συνεργειών.
"Μετά την απόφασή της να προχωρήσει στην εξαγορά της Emporiki Bank, η Alpha Βank κατορθώνει να επιτύχει μια σημαντική κεφαλαιακή ενίσχυση, αφού το νέο σχήμα θα λάβει μια πλήρη ανακεφαλαιοποίηση", σχολιάζει η Moody's και εξηγεί: Το κύριο όφελος της συγχώνευσης Alpha - Εmporiki είναι ότι το νέο τραπεζικό σχήμα έχει μικρότερες ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
"Η συνεχιζόμενη ύφεση της ελληνικής οικονομίας αλλά και οι κίνδυνοι που ενέχει η διαδικασία της απομόχλευσης δεν αποκλείεται να μειώσουν τις επιδιωκώμενες συνέργειες του νέου τραπεζικού σχήματος", επαναλαμβάνει με τρόπο σαφή η Moody's.
To deal Αlpha - Εmporiki δημιουργεί τον δεύτερο μεγαλύτερο τραπεζικό όμιλο στην Ελλάδα, μετά το τραπεζικό σχήμα Eθνικής - Eurobank, εξηγεί στη συνέχεια ο οίκος για να επισημάνει πως "η διευρυμένη προσπάθεια ανάταξης και αναδιοργάνωσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος συνιστά χωρίς αμφιβολία μια άκρως θετική εξέλιξη".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης