Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Το βλέμμα στις ξένες αγορές – Αύξηση τζίρου και μεταβλητότητας αναμένεται λόγω MSCI

XA: Το βλέμμα στις ξένες αγορές – Αύξηση τζίρου και μεταβλητότητας αναμένεται λόγω MSCI
Η Motor Oil, λόγω εκπληκτικών αποτελεσμάτων εξαμήνου και η Alpha Bank, λόγω απόκτησης του 5,158% από τη Reggeborgh θα βρεθούν στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα

Με τις αγορές του εξωτερικού να συνεχίζουν να δίνουν κατεύθυνση το Ελληνικό Χρηματιστήριο, αναμένεται σήμερα να καταγράψει αυξημένη μεταβλητότητα και υψηλό τζίρο, λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI.
Οι αλλαγές θα ισχύσουν από την αυριανή συνεδρίαση και στο κλείσιμο σήμερα αναμένονται οι κινήσεις των επενδυτών.
Υπενθυμίζεται πως δεν υπάρχουν αλλαγές για τις ελληνικές μετοχές και στον MSCI Greece Standard συμμετέχουν 8 εισηγμένες (ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Jumbo, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank και Eurobank).
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Motor Oil μετά τα εκπληκτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε και τα οποία ξεπέρασαν σημαντικά τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών με τα EBITDA στο εξάμηνο να ανέρχονται στα 932 εκατ. ευρώ!
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η μετοχή της Alpha Bank μετά την ανακοίνωση πως η Reggeborgh κατέχει το 5,158% του συνόλου των μετοχών.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν μικτό άνοιγμα καθώς οι επενδυτές εστιάζουν στην πολιτική σύσφιξης και στις ανησυχίες για τα μάκρο.

Piraeus Securities
Περιμένουμε να συνεχιστεί η νευρικότητα στην ελληνική αγορά όπως και στις αγορές του εξωτερικού.
Θα αγοράζαμε Motor Oil λόγω ισχυρών αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις μας.
Θα εκμεταλλευόμασταν επίσης την ευκαιρία των χαμηλότερων τιμών για να αυξήσουμε θέσεις σε Coca Cola, ΟΠΑΠ και Jumbo.

Euroxx

Περιμένουμε αυξημένη μεταβλητότητα λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI.

Beta
Η τελευταία μέρα του Αυγούστου βρίσκει το γενικό δείκτη με απώλειες 4,2% από την αρχή του έτους και άνοδο 0,6% από την αρχή του μήνα, ενώ η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI θα λάβει χώρα και θα στηρίξει τους όγκους.
Μία ήπια αντίδραση αναμένεται σήμερα λόγω τεχνικών επιπέδων.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 883 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 842 και 829 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 883 και 899 μονάδες.

Depolas
Στο κόκκινο βρέθηκαν και χθες οι Ευρωπαϊκοί και Αμερικανικοί δείκτες με τον ΓΔΧΑ να κλείνει σε μια ενδιάμεση περιοχή στήριξης, η οποία εντοπίζεται μεταξύ των 860-850 μονάδων. Τα αποτελέσματα της ΜΟΗ κινήθηκαν στο ζώνη του φανταστικού με τα περιθώρια διύλισης να εμφανίζονται υπερδιπλάσια σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Ως αποτέλεσμα, τα συγκρίσιμα EBITDA Β΄τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 509εκ ευρώ εκ των οποίων τα 451εκ. Ευρώ ήταν από τον τομέα της διύλισης. Αυξημένο συντελεστή δυσκολίας προβλεψιμότητας παρουσιάζει η αγορά καθώς οι προοπτικές παραμένουν ακόμα θολές για την παγκόσμια  οικονομία. Σήμερα, βαρύτητα θα δοθεί στα στοιχεία πληθωρισμού  Αυγούστου στην Ευρωζώνη, αλλά και στις λιανικές πωλήσεις Ιουνίου στην Ελλάδα. Ενημερωτικά, αναφέρουμε ότι η μεταποίηση στην Κίνα συρρικνώθηκε για 5ο μήνα από τον Φεβρουάριο με μοναδική εξαίρεση τον Ιούνιο (καταγράφηκε στο 50,2). Σημειώνουμε ότι σήμερα ολοκληρώνονται και οι μετοχικές αλλαγές στους δείκτες MSCI.   

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης