Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δυνατή υποχώρηση για μετοχές και δείκτες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δυνατή υποχώρηση για μετοχές και δείκτες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Χωρίς δυνάμεις σήμερα και μάλλον κυριάρχησε η επιφυλακτικότητα. Το άνοιγμα ήταν ανοδικό αλλά μάλλον οι αγοραστές λίγοι. Έτσι γύρισε θα λέγαμε σχετικά εύκολα χαμηλότερα. Την πτώση προσπάθησε να συγκρατήσει η μετοχή της Coca Cola, η οποία είχε από νωρίς σημαντική άνοδο και με καλό όγκο. Οι τράπεζες μάλλον αδύναμες, όπως και η ΔΕΗ.

Έσπασε τεχνικά σημεία και έφυγε με δύναμη χαμηλότερα ο γενικός δείκτης κλείνοντας μάλιστα στο χαμηλό ημέρας και στις 855,70 μονάδες με απώλειες 1,45% και τζίρο 53 εκατ. ευρώ.

COCA COLA: Στο χαμηλό ημέρας το κλείσιμό της και στα 23,15 ευρώ με άνοδο 1%, αλλά στο ξεκίνημα είχε βρεθεί και στα 23,97 ευρώ. Ο όγκος κοντά στις 60 χιλ. τεμάχια.

ΔΕΗ: Ένατη συνεχόμενη πτωτική και ισοφαρίζει το αρνητικό ρεκόρ που είχε όταν πούλησε τον ΔΕΔΔΗΕ και η μετοχή υποχωρούσε, αλλά μετά ανακοίνωσε αύξηση κεφαλαίου. Στα 5,2050 ευρώ και στο -2,35% με όγκο 1,1 εκατ. τεμάχια. Δεν τον λες και μικρό.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Αυτά τα 10 ευρώ δεν μπορεί με τίποτα να τα κατοχυρώσει. Όποτε πάει εκεί, κάτι γίνεται και γυρίζει πάλι χαμηλότερα. Τώρα είναι η συγκυρία στο εξωτερικό και οι νέες ανησυχίες των επενδυτών για ενεργειακή κρίση, πληθωρισμό, επιτόκια κ.α.

ΕΥΔΑΠ: Νομίζουμε πως ο κ.Σαχίνης πέρασε σήμερα ένα μήνυμα, ότι θα δώσει το επιπλέον μέρισμα, όπως είπε, ώστε να τον ακούσουν και εκεί στην αντιπολίτευση. Οι εταιρείες πρέπει να κοιτάνε το συμφέρον των μετόχων. Τώρα αν οι κυβερνήσεις έριξαν στα βράχια τη χώρια και οι εταιρείες πέρασαν σε «άλλα χέρια» όπως λένε, δε φταίνε οι μέτοχοι. Και η συγκεκριμένη δε χρειάζεται τόσα μετρητά. Εκτός και αν κάνει επενδύσεις που θα της δώσουν ανάπτυξη. Από τις λίγες του FTSE 25 με άνοδο. Στα 7,85 ευρώ και στο +0,13%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με απώλειες 3,16% η ΑΛΦΑ, 1,63% η ΠΕΙΡ, 1,25% η ΕΥΡΩΒ και 0,59% η ΕΤΕ.

MOTOR OIL: Βγάζει σε λίγο αποτελέσματα αλλά δεν την άφησαν σε ησυχία. Στο -2,54% και στα 18,42 ευρώ.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Παραμένει ο αγοραστής στη μετοχή και στα 0,75 ευρώ μάζεψε την όποια προσφορά υπήρχε.

INTRALOT: Είχε βγει μία πληροφορία ότι θα έκανε αίτημα για έξοδο από την επιτήρηση, το οποίο είχαμε προσπαθήσει να διερευνήσουμε, αν και νομίζουμε πως ο κανονισμός είναι μάλλον ξεκάθαρος, αλλά ποτέ δε ξέρεις που μπορεί να πατήσει κάποιος. Το θέμα εδώ είναι πως η αύξηση έγινε μετά το εξάμηνο, άρα τα ίδια κεφάλαια αν έχουν γυρίσει θετικά θα φανούν στα ετήσια αποτελέσματα. Αυτό είπε και η διοίκηση στη γενική συνέλευση, βάζοντας έτσι τέλος στις όποιες φήμες υπήρχαν. Στα 0,6450 ευρώ και στο +7,5%.

LOGISMOS: Με αυξημένο όγκο για τα δεδομένα της η πτώση. Πήραν τα περισσότερα κομμάτια στα 0,90 ευρώ και λίγο πιο πάνω και μετά πήγε μέχρι τα 0,98 ευρώ για να κλείσει στα 0,9780 ευρώ και στο -1,21%.

LAVIPHARM: Όπως μας ενημέρωσε αναγνώστης της στήλης που ήταν στη γενική συνέλευση, η συνέλευση πραγματοποιήθηκε χωρίς παρατράγουδα και είχε διάρκεια 90 λεπτών. Υπήρξαν κάποια παράπονα για το μέγεθος της αύξησης, την απότομη πτώση της μετοχής κ.α. Καμία σχέση όμως με αυτά που μας στέλνατε ή διαβάζαμε δεξιά και αριστερά. Η διοίκηση είπε πως υπάρχει αξία στην εταιρεία και θα απελευθερωθεί μετά την αύξηση και την υλοποίηση του πενταετούς επιχειρηματικού σχεδίου που έχει κατατεθεί στις τράπεζες.

Κάποια κεφάλαια θα πάνε στην ανάπτυξη νέων προϊόντων. Η διοίκηση επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που είχαμε μεταδώσει για ενδιαφέρον τρίτων να μπουν στην αύξηση και να πάρουν αδιάθετα, ενώ είπε πως ο βασικός προτίθεται να βάλει 1 εκατ. ευρώ επιπλέον. Τέλος πιστεύει η διοίκηση πως η χρηματιστηριακή τιμή είναι αδικαιολόγητα χαμηλή. Σημειώστε επίσης πως διαθέτοντας κεφάλαια σε έρευνα σου επιστρέφονται κεφάλαια που αφαιρούνται από το τζίρο λόγω clawback και rebate. Θα σας πούμε τώρα σε συνέχεια αυτών που γράψαμε χθες πως η χρηματιστηριακή που θα πάρει αδιάθετα και θα έχει ρόλο στην ΑΜΚ είναι η Ambrosia Capital.

DOPPLER: Πωλήσεις 7,44 εκατ. ευρώ από 7,42 εκατ. ευρώ και ζημία 77 χιλ. ευρώ από ζημία 94 χιλ. ευρώ. Ίδια κεφάλαια 460 χιλ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 21,7 εκατ. ευρώ. Ταμείο 484 χιλ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης