Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Λαζαράκου (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) προς εισηγμένες: Δημοσιεύστε και το 2021 αποτελέσματα 9μήνου

Λαζαράκου (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) προς εισηγμένες: Δημοσιεύστε και το 2021 αποτελέσματα 9μήνου
Ιδιαιτέρως θετική κρίνεται από την επενδυτική κοινότητα η κίνηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Στην επανάληψη της περσινής υποχρέωσης προχωράει και φέτος η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζητώντας από τις εισηγμένες τη δημοσίευση ενημέρωσης αναφορικά με την πορεία του τρίτου τριμήνου.
Υπενθυμίζεται πως οι εισηγμένες δεν έχουν υποχρέωση δημοσίευσης ενδιάμεσων λογιστικών καταστάσεων (πρώτο τρίμηνο και εννεάμηνο) και μόνο όσες το επιθυμούν δημοσιεύουν.
Ωστόσο, η κίνηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τόσο πέρυσι όσο και φέτος, κρίνεται ιδιαιτέρως θετική από την επενδυτική κοινότητα καθώς σε μία κρίσιμη περίοδο όπως και πέρυσι, οι επενδυτές δε θα μείνουν στο… σκοτάδι.

Η πανδημία καταγράφει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στη χώρα, ενώ και κάποιες εισηγμένες πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα άλλων χωρών, λόγω της δραστηριότητας που έχουν σε συγκεκριμένες χώρες.
Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη από το εξάμηνο πολλές εισηγμένες επηρεάστηκαν από τις τιμές των πρώτων υλών, από τη μεγάλη αύξηση στο κόστος ενέργειας, αλλά και από τη μεγάλη αύξηση των τιμών των ναύλων.
Κάποιες «χτυπούσαν καμπανάκι» για την πορεία των τιμών και εξέφραζαν ανησυχίες για την πορεία των εργασιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιες κατασκευαστικές εταιρείες ήδη έχουν ζητήσει αναπροσαρμογές για έργα που υλοποιούν.
Επιπλέον κάποιες εισηγμένες είχαν επιλέξει να απέχουν από το πρόσφατο διαδικτυακό road show του ΧΑ για τις μικρομεσαίες εταιρείες, φοβούμενες ότι θα δεχθούν ερωτήσεις για το ύψος και την επάρκεια των αποθεμάτων.
Όλα τα παραπάνω αναμένεται να ξεκαθαρίσουν από την ενημέρωση που θα προσφέρουν οι εισηγμένες στο επενδυτικό κοινό, δημοσιεύοντας την πορεία εννεαμήνου.
Σημειώνεται επίσης πως η περσινή υποχρέωση ήταν για τις βασικές γραμμές, με αρκετές όμως να δίνουν ενημέρωση και για τα καθαρά κέρδη, την πορεία των δανείων κ.α.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης