Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Στάση αναμονής με χαμηλό τζίρο περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο Μυτιληναίος και Alpha Bank

XA: Στάση αναμονής με χαμηλό τζίρο περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο Μυτιληναίος και Alpha Bank
Οι μετοχές της Μυτιληναίος διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα, ενώ οι κάτοχοι μετοχών της Alpha Bank κατοχυρώνουν δικαίωμα στην αύξηση κεφαλαίου
Σχετικά Άρθρα

Διατήρηση της στάσης αναμονής από τους επενδυτές και διακύμανση σε στενό εύρος με χαμηλούς όγκους συναλλαγών περιμένουν και για τη σημερινή συνεδρίαση οι αναλυτές.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές της Μυτιληναίος καθώς διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,3780 ευρώ ανά μετοχή (προσαρμοσμένο με τις ίδιες μετοχές), το οποίο αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 2,4%.
Σήμερα επίσης είναι η τελευταία μέρα για να αποκτήσουν οι επενδυτές προτεραιότητα στην αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank, ενώ το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να διατηρήσει τη στάση αναμονής με χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε η αγορά να κινηθεί σε στενό εύρος διακύμανσης καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις θετικές οικονομικές προοπτικές και τις διεθνείς προοπτικές τόνωσης.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει οριακά ανοδική, με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 903 μονάδες.
Σημείο στήριξης οι 903 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 920 μονάδες.

Βeta
Η συσσώρευση είναι το βασικό σενάριο για σήμερα, με χαμηλούς όγκους συναλλαγών και περιορισμένο εύρος διακύμανσης.

Depolas
Συνεχίζεται η συσσώρευση εντός στενού εύρους τιμών (3% διακύμανση για σχεδόν ολόκληρο τον Ιούνιο) για την εγχώρια αγορά, ενώ έχουν ξεκινήσει οι αποκοπές μερισμάτων αρκετών τίτλων μεταξύ των οποίων και ορισμένων με αυξημένη βαρύτητα στον ΓΔΧΑ.
Σήμερα, διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα ο Μυτιληναίος και αύριο κόβει μέρισμα ο ΟΤΕ.
Συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή βραχυπρόθεσμα, καθώς δεν αποκλείεται διόρθωση τιμών προτού ή αγορά δει νέα υψηλότερα επίπεδα.
Πέραν των εβδομαδιαίων στοιχείων για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει την 3η μέτρηση για το ΑΕΠ Α΄ τριμήνου των ΗΠΑ και το πόρισμα των stress test της FED για τις μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες.
Στην Ευρώπη δημοσιεύεται μεταξύ άλλων η τελική μέτρηση για το ΑΕΠ Α΄ τριμήνου της Ισπανίας και οι δείκτες IFO για το επιχειρηματικό κλίμα Ιουνίου στην Γερμανία.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης