Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η ΕΚΤ αγόρασε ελληνικά ομόλογα 29,42 δισ. ευρώ - Προσεχώς εξαντλούνται τα όρια αγορών στα 33 δισ

Η ΕΚΤ αγόρασε ελληνικά ομόλογα 29,42 δισ. ευρώ - Προσεχώς εξαντλούνται τα όρια αγορών στα 33 δισ
Στην αγορά ελληνικών ομολόγων ύψους 29,42 δισ. ευρώ μέσω του έκτακτου προγράμματος πανδημίας (PEPP), έχει προχωρήσει συνολικά η ΕΚΤ
Σχετικά Άρθρα
Στην αγορά ελληνικών ομολόγων ύψους 29,42 δισ. ευρώ μέσω του έκτακτου προγράμματος πανδημίας (PEPP), έχει προχωρήσει συνολικά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) από τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν.
Σημειώνεται ότι προσεχώς εξαντλούνται τα όρια αγορών των ελληνικών ομολόγων (περίπου 33 δισ. ευρώ).
Οι συνολικές αγορές τίτλων φτάνουν πλέον τα 1,098 τρισ. ευρώ, με το συνολικό πρόγραμμα να ανέρχεται σε 1,85 τρισ. ευρώ.
Το έκτακτο πρόγραμμα πανδημίας της ΕΚΤ (PEPP) είναι ένα μη τυπικό μέτρο νομισματικής πολιτικής που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2020 για να αντιμετωπίσει τους σοβαρούς κινδύνους για τον μηχανισμό μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής και τις προοπτικές για τη ζώνη του ευρώ που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊου (COVID-19).
Το PEPP είναι ένα προσωρινό πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων κινητών αξιών ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να αυξήσει το αρχικό κεφάλαιο ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ για το PEPP κατά 600 δισεκατομμύρια ευρώ στις 4 Ιουνίου 2020 και κατά 500 δισεκατομμύρια ευρώ στις 10 Δεκεμβρίου, έναντι νέου συνόλου 1,850 τρισ ευρώ.
Όλες οι κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων που είναι επιλέξιμες στο πλαίσιο του υφιστάμενου προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων (APP) είναι επίσης επιλέξιμες βάσει του PEPP, στο οποίο περιλαμβάνονται και τα ελληνικά ομόλογα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο θα τερματίσει τις καθαρές αγορές περιουσιακών στοιχείων στο πλαίσιο του PEPP μόλις κρίνει ότι η φάση της κρίσης COVID-19 έχει τελειώσει, αλλά σε κάθε περίπτωση όχι πριν από το τέλος Μαρτίου 2022.

ecb.JPG
ecb2.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης