Τελευταία Νέα
Speculator

Συμπτώματα διάλυσης σε ΕΟΦ και ΙΦΕΤ - Καταιγίδα αποκαλύψεων και ακύρωση του Άδωνι Γεωργιάδη

Συμπτώματα διάλυσης σε ΕΟΦ και ΙΦΕΤ -  Καταιγίδα αποκαλύψεων και ακύρωση του Άδωνι Γεωργιάδη
Καταγγελίες στο Υπουργείο Υγείας για παράνομες εξαγωγές φαρμάκων και αγορές φαρμάκων με καπέλο
Σχετικά Άρθρα

Στο μάτι του κυκλώνα έχουν βρεθεί ο Πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Δημήτρης Φιλίππου αλλά και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΦΕΤ Γιάννης Σωτηρίου καθώς οι δύο βασικοί φορείς της πολιτικής υγείας εν μέσω πανδημίας εμφανίζουν συμπτώματα διάλυσης. Οι εργαζόμενοι του ΕΟΦ βρίσκονται σε συνεχείς διαμαρτυρίες για τις συνθήκες εργασίας αλλά και την σταθερή άρνηση της διοίκησης να απαντήσει στα αιτήματά τους και κυρίως στην αποτύπωση στο Οργανόγραμμα των υφιστάμενων θέσεων εργασίας. Στο ΙΦΕΤ την ίδια στιγμή η κατάσταση έχει φτάσει στα άκρα με το σωματείο εργαζομένων που σημειωτέον πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία να ζητεί την απόσυρση του οργανογράμματος που ανακοινώθηκε και να βρίσκεται σε συνεχή αντιπαράθεση με τη διοίκηση Σωτηρίου για θέματα που αφορούν στη λειτουργία της εταιρίας και να τοποθετείται τεχνοκρατικά.

Οι καταγγελίες για παράνομες εξαγωγές

Για την κατάσταση που επικρατεί στο ΙΦΕΤ ήταν ενήμερη η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που δεν έκανε απολύτως τίποτα. Η κατάσταση όμως έχει επιδεινωθεί και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπό όψιν του νέου Υπουργού Υγείας κ. Θανάση Πλεύρη έχουν φτάσει στοιχεία για παράνομες εξαγωγές φαρμάκων αλλά και αγορά φαρμάκων χωρίς έρευνα αγοράς σε υψηλότερες γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία και δεν αποκλείεται να οδηγήσουν στο να υποδειχτεί η πόρτα της εξόδου τόσο στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΙΦΕΤ όσο και τον Πρόεδρο του ΕΟΦ ο οποίος έχει την ευθύνη για τον ΙΦΕΤ.

Ακυρώνει τον Άδωνι Γεωργιάδη


Το εντυπωσιακό πάντως είναι ότι στον ΙΦΕΤ η διοίκηση Σωτηρίου ξηλώνει ουσιαστικά τις δομές που είχαν δημιουργηθεί επί Υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη και είχαν μετατρέψει το φορέα σε Υπόδειγμα λειτουργίας τις οποίες δεν άγγιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα πέντε χρόνια θητείας της.
Και αυτά υλοποιούνται χωρίς καν να έχουν εγκριθεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και χωρίς καν το προσωπικό του ΙΦΕΤ να έχει λάβει στα χέρια του το επίσημο οργανόγραμμα.

Τι έχει γίνει μέχρι σήμερα;

Στο ψυγείο η Διευθύντρια που αντέδρασε για το Σαλονικιό
Αντικαταστάθηκε η Διευθύντρια Έρευνας Αγοράς Φαρμάκου χημικός με δύο μεταπτυχιακά και μεταφέρεται σε μία νέα διεύθυνση, που έχει το όνομα Διεύθυνση Εργαστηρίων – Βιοϊσοδυναμιών!!!! Η συγκεκριμένη διευθύντρια ήταν «κατά σύμπτωση» αυτή που το προηγούμενο διάστημα είχε καταγγείλει κατήγγειλε την προσβλητική συμπεριφορά του περίφημου Σαλονικιού ο οποίος έδινε παραγγελίες για φάρμακα σπάνιων ασθενειών, φάρμακα που ήταν σε έλλειψη και φάρμακα νοσοκομείων όπου ήθελε, με ό,τι τιμή ήθελε, χωρίς την υπογραφή της Διευθύντριας. Η νέα διεύθυνση είναι ουσιαστικά Διεύθυνση σφραγίδα χωρίς αντικείμενο, δεδομένου οι βιοϊσοδυναμίες έχουν κλείσει τον κύκλο τους στην Ελλάδα από το 2006.
Αντικαθιστά τον προϊστάμενο του τμήματος φαρμακοποιού και τον μεταφέρει στη διεύθυνση παραγωγής!!!!

Χωρίς επιστήμονα υγείας οι προμήθειες φαρμάκων


Μεταφέρει τη διευθύντρια προσωπικού με πτυχίο Κοινωνιολόγου τη διεύθυνση Έρευνας Αγοράς Φαρμάκων, την οποία πλέον ενσωματώνει με όλες τις προμήθειες του οργανισμού. Δηλαδή η προμήθεια φαρμάκων θα γίνεται από το ίδιο τμήμα που προμηθεύεται χαρτιά υγείας και χλωρίνες. Η μεταφερόμενη διευθύντρια προσωπικού αρνείται λέγοντας ότι δεν γνωρίζει τίποτε από φάρμακα και δικαιολογημένα, φοβούμενη επίσης ότι εκατοντάδες παραγγελίες που έχουν δοθεί δεν έχουν έγκριση και υπογραφή από κανέναν υπηρεσιακό παράγοντα. Επιπλέον η νέα διεύθυνση δεν έχει κανένα επιστήμονα της υγείας αλλά πέρα από την Κοινωνιολόγο μια πρώην τραπεζικό υπάλληλο που είναι ενοικιαζόμενη από την ICAP και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες λειτουργεί ως νέο Σαλονικιός.

Απομάκρυνση προϊστάμενου Μηχανογράφησης

Αντικαθιστά από τη θέση του τον μοναδικό υπάλληλο που είχε τις γνώσεις και τη θέση του προϊσταμένου μηχανογράφησης και τον μεταφέρει στο εργοστάσιο της Μαγούλας σε ένα γραφείο χωρίς αντικείμενο με την εντολή ότι δε θα ξανασχοληθεί με τα πληροφοριακά συστήματα της ΙΦΕΤ . Αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανείς μόνιμος πιστοποιημένος υπάλληλος της κρατικής ΙΦΕΤ που θα ελέγχει τη νέα εταιρεία πληροφορικής την οποία έφερε ο διευθύνων. Αυτό δημιουργεί τεράστιο ζήτημα με τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών και είναι αμφίβολο πλέον αν τηρούνται και στο ελάχιστο οι διατάξεις του GDPR με ότι αυτό συνεπάγεται.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης