Τελευταία Νέα
Speculator

Νέα κατορθώματα Σωτηρίου στον ΙΦΕΤ - Ξέμεινε η Ελλάδα από ενέσεις Αδρεναλίνης

Νέα κατορθώματα Σωτηρίου στον ΙΦΕΤ - Ξέμεινε η Ελλάδα από ενέσεις Αδρεναλίνης
Σε κίνδυνο χιλιάδες αλλεργικοί και ιδίως παιδιά
Σχετικά Άρθρα

Οι επιλογές του επικεφαλής του ΙΦΕΤ κ. Γιάννη Σωτηρίου προκαλούν νέα αναστάτωση στο χώρο της υγείας καθώς πλέον είναι παντελής η έλλειψη της ένεσης αδρεναλίνης στη χώρα μας εν μέσω μάλιστα τουριστικής περιόδου.
Πιο συγκεκριμένα, η Αδρεναλίνη ή Επινεφρίνη , είναι φάρμακο διάσωσης του οποίου η έλλειψη μπορεί να καταστεί μοιραία για την ανθρώπινη ζωή, ειδικά αν κάποιος είναι αλλεργικός.
Πολύ απλά, είναι απόλυτα απαραίτητο να υπάρχει σε επάρκεια σε όλη την ελληνική επικράτεια. Αυτονόητο δε, ότι το καλοκαίρι με τα συχνά τσιμπήματα των εντόμων οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται ειδικά για τα μικρά παιδιά.
Τα τελευταία δύο χρόνια την σοβαρή αυτή ευθύνη την είχε αποκλειστικά το ΙΦΕΤ και όλα πήγαιναν ομαλά στην επάρκεια και την έγκαιρη τροφοδοσία του προϊόντος.
Τα πράγματα όμως άλλαξαν καθώς βρέθηκε στο τιμόνι του ΙΦΕΤ ο κ Σωτηρίου.

Η κόντρα με την εισαγωγέα

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Αποκλειστικός αντιπρόσωπος της αδρεναλίνης για την Ελλάδα είναι η εταιρεία ALLERTEC η οποία εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και εισάγει το προϊόν στη χώρα μας από τη Γαλλία (ΑΝΑPΕΝ).
O Σωτηρίου όμως, καθώς πήρε εδώ και μήνες επάνω του, εξ ολοκλήρου την Έρευνα Αγοράς (παραγκωνίζοντας τελείως τους μόνιμους υπαλλήλους ) και έχοντας ως σύμβουλο τον περίφημο Σαλονικιό των 600 ευρώ ή αλλιώς τον ενοικιασμένο υπάλληλο της ΙCAP (απομακρύνθηκε μετά από τις αποκαλύψεις του bankingnews) ακολούθησε άλλες πρακτικές.
Τί ακριβώς έκανε ; Σταμάτησε να αγοράζει φάρμακα από τους επίσημους αντιπροσώπους και κατασκευαστές των σκευασμάτων και τους αντικατέστησε με συγκεκριμένες φαρμακαποθήκες της Σκανδιναβικής και της Κεντρικής Ευρώπης οι οποίες ξαφνικά δέχονται παραγγελίες εκατομμυρίων ευρώ αν και συχνά αργούν αισθητά να στείλουν στην Ελλάδα τα φάρμακα. Αυτό ακριβώς προσπάθησε να κάνει ο Σωτηρίου και με την περίπτωση της Αδρεναλίνης αλλά χωρίς να γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει . Έτσι διέκοψε την επικοινωνία με την Αllertec (και μάλιστα με πολύ άσχημο τρόπο όπως λένε στη Θεσσαλονίκη εκείνοι που ξέρουν) γιατί θεώρησε ότι μπορεί να προμηθευτεί από αλλού το πολύτιμο προϊόν.

Υπολόγισε χωρίς την Αllertec

Υπολόγισε όμως χωρίς την Αllertec η οποία έχει την αποκλειστική διάθεση στην Ελλάδα!!! Δηλαδή λόγω έλλειψης γνώσης των πραγμάτων ουσιαστικά δεν μπορεί να προμηθευτεί το φάρμακο..
Έτσι ένα φάρμακο τόσο σημαντικό για τη ζωή των συνανθρώπων μας να μην υπάρχει στις αποθήκες του ΙΦΕΤ ούτε για δείγμα. Μάλιστα σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες από την συμπρωτεύουσα, μέχρι τέλους του μήνα είναι αδύνατον να βρεθεί έστω ένα τεμάχιο από την παιδιατρική δόση και μπορεί να καταστεί αντιληπτό τι θα συμβεί αν ένα παιδί βρεθεί στην ανάγκη της αδρεναλίνης που μπορεί να αποδειχτεί κρίσιμο για το ζωή του.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης