Τελευταία Νέα
Speculator

Καταγγελίες για απευθείας αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και περίεργες δωρεές από τον ΙΦΕΤ

Καταγγελίες για απευθείας αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και περίεργες δωρεές από τον ΙΦΕΤ
Η εταιρία των 4000 ευρώ , με τηλέφωνο επικοινωνίας, κινητό

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στις εταιρίες υγειονομικού υλικού της Βόρειας Ελλάδας οι πρακτικές που ακολουθεί η διοίκηση του ΙΦΕΤ με συνεχείς χορηγίες υλικού σε νοσοκομεία κυρίως της Θεσσαλονίκης αλλά και της ιδιαίτερης πατρίδας του Διευθύνοντος.
Όπως αναφέρουν στο Bankingnews στελέχη της αγοράς παρατηρούνται φαινόμενα τα οποία ξενίζουν.
Ειδικότερα ο ΙΦΕΤ εμφανίζεται να δίνει χορηγίες με αποφάσεις του ΔΣ μετά από εισηγήσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Σωτηρίου σε νοσηλευτικά ιδρύματα μετά από αίτημα που υποβάλλουν όχι τα ΔΣ αλλά μέλος ΔΣ.
Ωστόσο επισημαίνουν αυτά που γίνονται δεν συνάδουν με τη νομοθεσία καθώς ο αποδεχόμενος τη δωρεά φορέας θα πρέπει να την αποδεχτεί με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου
Αναζητήσαμε στη Διαύγεια του ΙΦΕΤ ανάρτηση αποφάσεων για χορηγίες και δεν διαπιστώσαμε καμία ανάρτηση.
Με βάση τη διαύγεια δεν προκύπτουν να έχουν γίνει δωρεές.

Απευθείας αναθέσεις;

Ωστόσο οι καταγγελίες επιμένουν ότι από τουλάχιστον 3 εταιρίες αγοράζεται υγειονομικό υλικό με απευθείας ανάθεση και χωρίς καμία διαγωνιστική διαδικασία.
Μια εξ αυτών ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2020 είναι ΙΚΕ μονοπρόσωπη και έχει κεφάλαιο 4.000 ευρώ και η δραστηριότητά της είναι να πουλά κυρίως μέσω διαδικτύου μάσκες, οξύμετρα, θερμόμετρα και rapid tests.
Μάλιστα το ενδιαφέρον είναι ότι σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες από τη συγκεκριμένη εταιρία έχουν γίνει αγορές άνω των 150.000 ευρώ.
Το ποσό αυτό παραπέμπει σε τεράστιες ποσότητες υλικού δεδομένης της χαμηλής αξίας των συγκεκριμένων προϊόντων ενώ είναι τουλάχιστον ενδιαφέρον ότι η εν λόγω εταιρία στα στοιχεία επικοινωνίας της δεν έχει σταθερό τηλέφωνο αλλά κινητό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως αναφέρουν πληροφορίες του bankingnews οι καταγγέλλοντες έχουν προσφύγει στο νέο Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη.
Ισχυρίζονται δε ότι τέτοιες πρακτικές νοθεύουν τον ανταγωνισμό και δημιουργούν ζητήματα διαφάνειας ενώ ειδικά για υγειονομικό υλικό δεν φαίνεται να υπάρχει ζήτημα επάρκειας για τη Θεσσαλονίκη αλλά και γενικότερα τη Βόρεια Ελλάδα.
Το bankingnews έλεγξε τη διαύγεια και δεν προκύπτουν αγορές τέτοιου υλικού ούτε οι εταιρίες που αναφέρουν οι καταγγέλλοντες.
Έτσι το ερώτημα που τίθεται είναι αν πρόκειται για βάσιμες καταγγελίες που εγείρουν πολύ σοβαρά ερωτήματα χρηστής διαχείρισης και νομιμότητας στον ΙΦΕΤ ή αν είναι αβάσιμες ποια η σκοπιμότητα.
Σε κάθε περίπτωση επισημαίνουμε ότι το bankingnews έχει αναδείξει πρακτικές της διοίκησης του ΙΦΕΤ που ξενίζουν αλλά και κινούνται στην κόκκινη κλωστή της νομιμότητας όπως οι εξαγωγές φαρμάκων που απαγορεύονται για τον εν λόγω φορέα που έχει ως αποστολή να καλύπτει ειδικές ανάγκες του πληθυσμού σε εξειδικευμένα φάρμακα που δεν είναι δυνατόν με άλλους τρόπους να εισαχθούν στην Ελλάδα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης