Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης: Επιδιώκουμε συμφωνία έως τη Δευτέρα - Αισιοδοξία στο Μαξίμου ενόψει της Συνόδου Κορυφής

Σταθάκης: Επιδιώκουμε συμφωνία έως τη Δευτέρα - Αισιοδοξία στο Μαξίμου ενόψει της Συνόδου Κορυφής
Στο Μαξίμου Δραγασάκης και Σταθάκης
(upd) Έντονες είναι οι διεργασίες στην ελληνική κυβέρνηση, με τον Αλέξη Τσίπρα να πραγματοποιεί αλλεπάλληλες συναντήσεις, αναζητώντας τη «φόρμουλα», η οποία θα αποτρέψει τη χρεοκοπία και θα επιταχύνει τις διαδικασίες εξεύρεσης λύσης στο φλέγον ελληνικό πρόβλημα.
Νωρίτερα, στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού.
Στη σύσκεψη συμμετείχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.
Αποχωρώντας από το Μαξίμου, ο Γ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει συμφωνία έως την Δευτέρα».
Επί τάπητος τέθηκε η προετοιμασία της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας ενόψει του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής την Δευτέρα.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι θεσμοί θέλουν να υπάρξει μια λύση, γι' αυτό και συγκάλεσαν έκτακτη σύνοδο κορυφής, σε διαφορετική περίπτωση το θέμα θα πήγαινε στην τακτική σύνοδο την ερχόμενη Πέμπτη.
Tο βράδυ του Σαββάτου, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με την Angela Merkel, τον J.C. Juncker και τον Francois Hollande.
«48-ώρες είναι αρκετός χρόνο για να υπάρξει σύγκλιση στα τεχνικά ζητήματα και η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να επιδείξει ευελιξία αν υπάρξουν αντιπροτάσεις» ανέφερε υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι κόκκινες γραμμές παραμένουν και πως βασική προϋπόθεση είναι η συμφωνία να περιλαμβάνει επίλυση του χρηματοδοτικού προβλήματος, σαφή δεσμευτική αναφορά για την απομείωση του χρέους και να συνοδεύεται από ένα ισχυρό αναπτυξιακό πακέτο.
Μάλιστα στο Μέγαρο Μαξίμου εκλαμβάνουν την ανακοίνωση για την Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας αλλά και τη συνεδρίαση του Eurogroup που θα προηγηθεί της Συνόδου ως «προάγγελο καλών εξελίξεων» σημειώνοντας πως οι εταίροι και πιστωτές υιοθετούν την ελληνική άποψη ότι η όποια λύση μπορεί να επιτευχθεί, πλέον, μόνον σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο.
Να σημειωθεί ότι αναμένεται νέα βελτιωμένη πρόταση της Ελλάδος προς το Eurogroup που θα κατατεθεί ή Σαββατοκύριακο ή Δευτέρα πρωί 22 Ιουνίου.
Στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση της δίμηνης παράτασης της υφιστάμενης δανειακής σύμβασης έως τα τέλη Αυγούστου του 2015....ωστόσο ελληνικές και ευρωπαικές πηγές αναφέρουν ότι η παράταση μπορεί να φθάσει έως τους 6 μήνες δηλαδή έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2015.
Η πρόταση της Ευρώπης θα περιλαμβάνει εμπλοκή του ESM για την αποπληρωμή ΔΝΤ και ΕΚΤ, ενώ η Ελλάδα θα δεσμευθεί για τις μεταρρυθμίσεις που θα συμφωνηθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης