Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή Ισραηλινών: Δεν έχουμε εξουδετερώσει την Hamas στη βόρεια Γάζα

Παραδοχή Ισραηλινών: Δεν έχουμε εξουδετερώσει την Hamas στη βόρεια Γάζα
Είναι δύσκολη στρατιωτική επιχείρηση, θα πάρει χρόνο τονίζει εκπρόσωπος του IDF
Στην παραδοχή ότι ο ισραηλινός στρατός δεν έχει καταφέρει ακόμα να εξαλείψει την Hamas από τα βόρεια εδάφη της Γάζας προχώρησε ο εκπρόσωπος του IDF, Jonathan Conricus.
«Δεν τους έχουμε νικήσει στρατιωτικά εντελώς στον βορρά, αλλά έχουμε σημειώσει καλή πρόοδο.
Είχαμε πει από την αρχή στους Ισραηλινούς και σε όποιον ακούει στον κόσμο ότι η μάχη κατά της Hamas δυστυχώς θα πάρει χρόνο.
Είναι μια δύσκολη επιχείρηση σε ένα δύσκολο πεδίο όπου μαχόμαστε εναντίον ενός πολύ αφοσιωμένου στρατού που δεν ενδιαφέρεται για τη θυσία αμάχων (προκειμένου να πετύχει) τον στρατιωτικό του σκοπό» υποστήριξε μιλώντας στο CNN ο Conricus.
Μάλιστα, απέρριψε τις αιτιάσεις ότι ο στρατός δεν έδωσε αρκετό χρόνο στους εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους που έχουν καταφύγει στο νότιο τμήμα της Γάζας για να μεταβούν σε ασφαλές σημείο προκειμένου να γλιτώσουν από τις επεκτεινόμενες επιθέσεις.
«Γίνονται τα πάντα για να προστατευθούν οι άμαχοι.
Αν η Hamas μετακινούνταν εκτός των αστικών περιοχών και μας πολεμούσε εκεί, τότε φυσικά δεν θα επηρεαζόταν ο άμαχος πληθυσμός.
Αλλά η Hamas δεν το έχει κάνει αυτό» υποστήριξε ο Conricus, αναφέροντας πως χρησιμοποιεί τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης