Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πελώνη: Δεν έχουμε επίσημη επιβεβαίωση για επίσκεψη Cavusoglu στις 31/5

Πελώνη: Δεν έχουμε επίσημη επιβεβαίωση για επίσκεψη Cavusoglu στις 31/5
Πιθανή συνάντησή του και με Κ. Μητσοτάκη εάν έρθει και συμπέσουν τα προγράμματα τους είπε η κα.Πελώνη

Τη θέση πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ακόμα επίσημη επιβεβαίωση από την Τουρκία για την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ, M. Cavusoglu, την οποία τουρκικά ΜΜΕ τοποθέτησαν για την ερχόμενη Δευτέρα 31 Μαΐου, διατύπωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.
«Η Αθήνα δεν έχει επίσημη επιβεβαίωση για επίσκεψη του Τούρκου υπουργού εξωτερικών Mevlut Cavusoglu στην χώρα μας στις 31 Μαΐου» είπε η κα.Πελώνη, η οποία ανέφερε ότι είναι σε επαφή οι δυο πλευρές.
«Εάν έρθει και συμπέσουν τα προγράμματα, θα γίνει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη» υπογράμμισε η κα.Πελώνη, η οποία έκανε αναφορά και στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το ψηφιακό πιστοποιητικό για τα ταξίδια.
«Η Ελλάδα είναι έτοιμη για το ψηφιακό πιστοποιητικό στα ταξίδια (είμαστε από τους πρώτους που το προτείναμε) και σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες, πριν από την επίσημη εφαρμογή του την 1η Ιουλίου» είπε η κα.Πελώνη, η οποία τόνισε ότι υπάρχει συντονισμός με τις χώρες μέλη της Ε.Ε. σε τεχνικό και νομοθετικό επίπεδο προκείμενου αυτό να είναι δια-λειτουργικό.
Η κα.Πελώνη υποστήριξε πως το ψηφιακό πιστοποιητικό αποτελεί εργαλείο διευκόλυνσης και ενθάρρυνσης για όσους θέλουν να ταξιδέψουν, ενώ τόνισε ότι «ευελπιστούμε εντός Ιουνίου να ανοίξει η πλατφόρμα για όλες τις ηλικιακές ομάδες και για τους άνω 18».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης