Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Γερμανία: Αντιμέτωπη με πρόστιμο 5 εκατ. ευρώ η Binance για τα token μετοχών των Apple, Microsoft, Tesla και Microstrategy

Γερμανία: Αντιμέτωπη με πρόστιμο 5 εκατ. ευρώ η Binance για τα token μετοχών των Apple, Microsoft, Tesla και Microstrategy
Σαφή προειδοποίηση στους ανά τον κόσμο επενδυτές απηύθυνε η Bafin για την Binance
Σχετικά Άρθρα

Σαφή προειδοποίηση στους ανά τον κόσμο επενδυτές απηύθυνε η Bafin, η ρυθμιστική οικονομική αρχή της Γερμανίας, για την Binance, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η εταιρεία ερευνάται για παραβίαση των κανονισμών σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση token μετοχών των Apple, Microsoft, Tesla και Microstrategy.
Υπενθυμίζεται πως η Binance προσφέρει πρόσβαση σε διαπραγματεύσεις μετοχών.
Σύμφωνα δε με σχετική ανακοίνωση, τα token υποστηρίζονται πλήρως από ένα χαρτοφυλάκιο μετοχών που κατέχει ο πάροχος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών CM-Equity AG, ο οποίος εδρεύει στη Γερμανία.
Ωστόσο η Bafin έχει άλλη άποψη.

Τι αναφέρει η BaFin

Η γερμανική ρυθμιστική αρχή, που έχει ως έδρα τη Βοννη, δημοσίευσε ανακοίνωση στον ιστότοπό της, το οποίο αναφέρει ότι τα token που συνδέονται με την κίνηση μετοχών των Tesla, Coinbase και MicroStrategy αντιπροσωπεύουν τίτλους που απαιτούν ενημερωτικό δελτίο, το οποίο όμως δεν έχει ακόμη εκδοθεί.
Όπως δε επισημαίνει, μια τέτοια παραβίαση αποτελεί ποινικό αδίκημα που μπορεί να τιμωρηθεί με πρόστιμο έως 5 εκατ. ευρώ ή 3% επί των τελευταίων ετήσιων εσόδων του εκδότη.
εκδότης ενδέχεται να ευθύνεται για τυχόν απώλειες επενδυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης