Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Τα ψηφιακά ομόλογα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων εκτόξευσαν την τιμή του Ethereum

Τα ψηφιακά ομόλογα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων εκτόξευσαν την τιμή του Ethereum
Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα μετά το Bitcoin «απογειώθηκε» μέχρι και τα 2.709 δολ.
Σχετικά Άρθρα

Σε ιστορικά βρέθηκε υψηλά το Ethereum, μετά τα θετικά νέα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα μετά το Bitcoin «απογειώθηκε» μέχρι και τα 2.709 δολ., με την ανακοίνωση των νέων ότι η ΕΤΕπ σκοπεύει να πραγματοποιήσει τις πρώτες πωλήσεις ψηφιακών ομολόγων στο blockchain του Ethereum.
Πιο συγκεκριμένα, ο πάροχος κρυπτογραφικών μετρήσεων CoinGecko αναφέρει κέρδος 7% τις τελευταίες 24 ώρες και 15,7% τις τελευταίες επτά ημέρες.
Η κίνηση αυτή έχει ωθήσει την αξία του Ethereum στα επίπεδα ρεκόρ των 312 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Και ενώ συντρέχουν μια σειρά παραγόντων που σπρώχνουν ανοδικά την τιμή, ουσιαστικά ο κύριος λόγος είναι το ότι η ΕΤΕπ ξεκινά πρόγραμμα πώλησης «ψηφιακών ομολόγων» χρησιμοποιώντας το δίκτυο Ethereum.

 

ΕΤΕπ και Ethereum

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ετοιμάζεται να σημάνει την έναρξη πώλησης «ψηφιακών ομολόγων», με 121 εκατομμύρια δολάρια χρέους που εκδόθηκαν στο δίκτυο blockchain Ethereum.
Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σχεδιάζει να πραγματοποιήσει τις πρώτες πωλήσεις ψηφιακών ομολόγων στο δίκτυο blockchain Ethereum.
Η έκδοση αφορά διετή ομόλογα 100 εκατομμυρίων ευρώ (περίπου 121 εκατομμύρια δολάρια).
Ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι Goldman Sachs, Banco Santander και Societe Generale.
Η ΕΤΕπ ήταν επίσης η πρώτη τράπεζα που εξέδωσε πράσινα και συνδεδεμένα με τη βιωσιμότητα ομόλογα, καθώς και χρέος το οποίο συνδέεται με ένα νέο, βραχυπρόθεσμο επιτόκιο ευρώ που ονομάζεται ESTR.
Η τιμή του Ethereum την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, αφού μαθεύτηκαν τα νέα, ήταν σχεδόν +8%.
Σημειώνεται πως το κρυπτονόμισμα αυξήθηκε περισσότερο από 55% τον Μάρτιο του 2021 και πάνω από 1.200% τον προηγούμενο χρόνο (κεφαλαιοποίηση 305 δισεκ. δολάρια).
Και ενώ αρκετά μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν «ανακαλύψει» τον χώρο κρυπτογράφησης, η χρήση κρυπτονομισμάτων για έκδοση χρέους εξακολουθεί να είναι ασυνήθιστη.
Η γερμανική Telefonica χρησιμοποίησε τεχνολογία blockchain στις αρχές Ιανουαρίου για να συγκεντρώσει δάνειο 200 εκατομμυρίων ευρώ.
Μια γερμανική εταιρεία ακινήτων με την επωνυμία Vonovia εξέδωσε επίσης τα πρώτα ψηφιακά εγγεγραμμένα ομόλογα της στις αρχές του έτους, συνολικού ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης