Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης (αναπ. ΥΠΕΞ) για Κυπριακό: Δεν δεχόμαστε οτιδήποτε έξω από το πλαίσιο του ΟΗΕ

Βαρβιτσιώτης (αναπ. ΥΠΕΞ) για Κυπριακό: Δεν δεχόμαστε οτιδήποτε έξω από το πλαίσιο του ΟΗΕ
Πυρά αντιπολίτευσης ενόψει της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης στις αρχές Μαρτίου
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει αποδεκτό οποιαδήποτε παρέκκλιση από το πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ για το Κυπριακό διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτης απαντώντας στα πυρά της αντιπολίτευσης ενόψει της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης που προγραμματίζεται για τις αρχές Μαρτίου.
«Είναι ξεκάθαρο ότι για το Kυπριακό, η ελληνική κυβέρνηση προσέρχεται σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις συναντήσεις, έχοντας υπόψη την εφαρμογή των αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που θέτει το πλαίσιο αυτών των διαπραγματεύσεων.
Οτιδήποτε ξεπερνά αυτό το πλαίσιο, και θεωρεί ότι μπορεί να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα στο νησί της Κύπρου, δεν είναι κάτι που μπορεί η Ελληνική Δημοκρατία να στηρίξει σε καμία περίπτωση» υποστήριξε ο κ.Βαρβιτσιώτης.
Είχαν προηγηθεί οι τοποθετήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κατρούγκαλου, ο οποίος είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να επιμείνει στις πάγιες αποφάσεις του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική λύση στην Κύπρο αλλά και του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος επέκρινε την κυβέρνηση για μη αντίδραση στις θέσεις της Τουρκίας σχετικά με τη δημιουργία δύο κρατών στην Κύπρο, στάση που παραβιάζει κάθε έννοια των αποφάσεων του ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης