Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Κίνδυνοι για επιδείνωση του κλίματος στην αμερικανική οικονομία

Moody's: Κίνδυνοι για επιδείνωση του κλίματος στην αμερικανική οικονομία
Η διασπορά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με την έλλειψη μέτρων στήριξης θέτουν σε κίνδυνο την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας
Για το ενδεχόμενο αντιστροφής της τάσης στην αμερικανική οικονομία λόγω της διασποράς του κορωνοϊού και της έλλειψης μέτρων τόνωσης, προειδοποιεί η Moody's.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής οικονομολόγος του οίκου αξιολόγησης, Mark Zandi, επισημαίνει ότι η αμερικανική οικονομία, που έχει δείξει σημάδια ανάκαμψης, θα μπορούσε να δει τις προοπτικές της επιδεινώνονται λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού αλλά και λόγω της έλλειψης επιπλέον μέτρων τόνωσης.
Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο, το ΔΝΤ εκτίμησε ότι η αμερικανική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 4,3% το 2020. Πρόκειται για αναβάθμιση της προηγούμενης πρόβλεψης για συρρίκνωση της τάξης του 8%.
«Εκτιμώ ότι οι κίνδυνοι για αντιστροφή του κλίματος είναι μεγάλοι» δήλωσε ο Zandi μιλώντας στο CNBC.
«Είμαστε αντιμέτωποι με μια πολύ σημαντική διασπορά του κορωνοϊού» τόνισε και επεσήμανε ότι τα ημερήσια κρούσματα διαμορφώνονται στα 100.000 και αυτό αρχίσει να βλάπτει την οικονομία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η αύξηση των κρουσμάτων θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι ΗΠΑ θα ακολουθήσουν την Ευρώπη, όπου η πορεία της πανδημίας είναι περίπου τέσσερις με έξι εβδομάδες μπροστά από τις ΗΠΑ.
Ο Zandi τόνισε ότι η Ευρώπη έπρεπε να επιβάλλει εκ νέου μέτρα κοινωνικής απόστασης για να περιορίσει την επανεμφάνιση του κορωνοϊού, κάτι που θα προκαλέσει ζημιά.
Η έλλειψη μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας από την αμερικανική κυβέρνηση επιδεινώνει το outlook.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης