Μητσοτάκης: Δίνουμε με πειθαρχία την μάχη να μείνουμε υγιείς - Προϋπόθεση για την ειρήνη η ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων

Μητσοτάκης: Δίνουμε με πειθαρχία την μάχη να μείνουμε υγιείς  - Προϋπόθεση για την ειρήνη η  ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων
"Eπιστρέφουμε και προσέχουμε! Γιατί μας περιμένει ένα απαιτητικό φθινόπωρο", τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
(upd) «Ο φετινός Δεκαπενταύγουστος μας βρίσκει όλους σε φυσική απόσταση μεταξύ μας.
Όμως, ενωμένους όσο ποτέ» , υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο μήνυμά του για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στέλνει και ένα μήνυμα αισιοδοξίας για «την επόμενη μέρα», πρώτα εφιστά την προσοχή όλων στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, τονίζοντας ότι «δεν συνωστιζόμαστε» και τηρούμε τις οδηγίες.
Όπως σημειώνει ο πρωθυπουργός, υποδεχόμαστε αυτόν τον Δεκαπενταύγουστο «μαζί αλλά και ο καθένας ξεχωριστά: Φοράμε τη μάσκα μας.
Δεν συνωστιζόμαστε.
Και τηρούμε τις οδηγίες των γιατρών και της Πολιτείας.
Γιορτάζουμε την Παναγία, προστατεύοντας την ζωή μας και την υγεία του διπλανού μας».
Image
Ο πρωθυπουργός εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στις Ένοπλες Δυνάμεις τονίζοντας πως «καθώς τιμούμε την Κοίμηση της Θεοτόκου, οι Ένοπλες Δυνάμεις υπερασπίζονται τα εθνικά μας δίκαια».
Κάνει αναφορά και στα Σώματα Ασφαλείας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «και, δίπλα στην κοινωνία, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αγρυπνούν για τη δική μας ασφάλεια.
Τους οφείλουμε ευγνωμοσύνη».
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι «με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες υπερβαίνουμε τις δυσκολίες.
Και δίνουμε, με πειθαρχία και σοβαρότητα, την μάχη να μείνουμε υγιείς στον δρόμο της προόδου», προσθέτοντας πως «επιστρέφουμε και προσέχουμε!
Γιατί μας περιμένει ένα απαιτητικό φθινόπωρο.
Που όμως είναι στο χέρι μας να το μετατρέψουμε σε άνοιξη ευημερίας.
Σε αφετηρία μιας νέας εποχής ελπίδας για ολόκληρη τη χώρα.
Χρόνια πολλά, λοιπόν, σε όλους.
Με υγεία, δύναμη και ευθύνη!»
Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη.
Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε  την 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Αεροπορική Βάση της Σούδας, όπου  συνομίλησε  με τους πιλότους που βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αεροπορική Βάση της Σούδας

Tην 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Αεροπορική Βάση της Σούδας, επισκέφθηκε ο  Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το Σάββατο 15/8.
Image
Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με τους πιλότους που βρίσκονται σε ετοιμότητα και έστειλε σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για την ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός σε συνομιλία που είχε με τους χειριστές και το τεχνικό προσωπικό της Βάσης, «η ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί προϋπόθεση για την ειρήνη.
Και αυτό αποδείχθηκε έμπρακτα στο πεδίο τις τελευταίες μέρες».
Image
Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σημερινή εορτή και απευθυνόμενος στο προσωπικό της Βάσης σημείωσε χαρακτηριστικά πως  «αισθάνθηκα την ανάγκη να βρεθώ μαζί σας σήμερα, ημέρα συμβολική για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS