Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μετά το ναυάγιο Comer… ενδιαφέρον για την MIG έχουν εκδηλώσει η Αμερικανική Davidson Kempner και ισχυρό ελληνικό σχήμα

Μετά το ναυάγιο Comer… ενδιαφέρον για την MIG έχουν εκδηλώσει η Αμερικανική Davidson Kempner και ισχυρό ελληνικό σχήμα
Η MIG είναι μια αξιόλογη εταιρία Συμμετοχών με αξιόλογες θυγατρικές μερικές εκ των οποίων είναι leader στους κλάδους που δραστηριοποιούνται
Η Marfin Investment Group ή MIG του αείμνηστου Ανδρέα Βγενόπουλου ως εταιρία συμμετοχών έχει καλά περιουσιακά στοιχεία.
Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι διάφορα σχήματα και επενδυτές διερευνούν την πιθανότητα για deal.
Η Πειραιώς ως βασικός μέτοχος με ποσοστό 31% περίπου και βασικός δανειστής με σχεδόν 500 εκατ έχει ένα στόχο για την MIG να πουλήσει τα δάνεια και να πουλήσει και τις μετοχές.
Με την Ιρλανδική Comer όπως είχε πρώτο αποκαλύψει το bankingnews οι διαπραγματεύσεις προχώρησαν αλλά λόγω κορωνοιού ο επενδυτής έκανε πίσω… συν τοις άλλοις προσέφερε και τίμημα χαμηλότερο του αναμενόμενου.
Η Comer έφυγε από την εικόνα.
Η MIG υπό την διοίκηση Παπανικολάου προσπαθεί να βελτιστοποιήσει τον ισολογισμό και η Πειραιώς θέλει μια MIG ισχυρή ώστε να πουλήσει με τους καλύτερους όρους.
Εν μέσω κορωνοιού έχουν εμφανιστεί δύο σχήμα για την MIG.
1)To πρώτο σχήμα περιλαμβάνει την Davidson Kempner ένα μεγάλο αμερικανικό fund με 34 δισεκ. δολάρια υπό διαχείριση.
Η D.K. όπως είναι γνωστή έχει υποβάλλει παρόμοια πρόταση με την Comer ζητώντας να αγοράσουν δάνεια και μετοχές από την Πειραιώς.
2)Ταυτόχρονα όμως έχει εμφανιστεί και ένα fund με εμπλοκή ελλήνων που έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την MIG.
Με βάση ασφαλείς πληροφορίες, στην MIG ενώ επικρατεί μυστικότητα για τις εξελίξεις και τα κυοφορούμενα… deals, υπάρχει αισιοδοξία ότι κάτι μπορεί να προκύψει αυτή την φορά.
Και οι δύο προσφορές κρύβουν εκπλήξεις, θετικές εκπλήξεις ειδικά για τους μετόχους της MIG αλλά η ουσία κρύβεται στο περιεχόμενο των προτάσεων που έχουν υποβληθεί ή θα υποβληθούν άμεσα.
Επίκεινται προσεχώς νέες εξελίξεις με την MIG στο επίκεντρο.
Μέχρι τώρα έχουν δείξει ενδιαφέρον πολλοί επενδυτές, αυτό δείχνει ότι κάποια ουσιώδη αξία κρύβει η MIG που δημιουργήθηκε με μεγάλο όραμα και φιλοδοξίες.
Η MIG από εταιρία συμμετοχών ο Βγενόπουλος ήθελε να την εξελίξει σε private equity fund και σε συνεργασία με την Goldman Sachs να κάνει την μεγάλη ανατροπή μετά από μια μακρά περίοδο οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα που έπληξε και τις συμμετοχές της MIG, δαπανώντας με αδηφάγο τρόπο κεφάλαια.
Η MIG είναι μια αξιόλογη εταιρία Συμμετοχών με αξιόλογες θυγατρικές μερικές εκ των οποίων είναι leader στους κλάδους που δραστηριοποιούνται.
O Βγενόπουλος είχε όραμα… και η τωρινή διοίκηση φαίνεται ότι έχει καλό σχέδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης