Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Telegraph: Η εισαγωγή της Mytilineos στο χρηματιστήριο του Λονδίνου θα δώσει σπάνια ώθηση στο City

Telegraph: Η εισαγωγή της Mytilineos στο χρηματιστήριο του Λονδίνου θα δώσει σπάνια ώθηση στο City
Πιθανή ανακοίνωση της Μυτιληναίος θα έπεται θυελλώδους περιόδου για το βρετανικό χρηματιστήριο...
Ως γνωστόν, η Mytilineos εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής των μετοχών της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, εντός των επόμενων 12-18 μηνών.
Αναφερόμενη σε αυτό το γεγονός, η βρετανική Telegraph αναφέρει πως η δημόσια εγγραφή του, η οποία θα ανέρχεται σε δισεκατομμύρια λίρες, θα προσφέρει πρωτόγνωρη ώθηση στην πολύπαθη βρετανική αγορά.
«Η εταιρεία δραστηριοποιείται στη μεταλλουργία, την ενέργεια και τη μηχανική, και έχει κεφαλαιοποίηση σχεδόν 5,3 δισ. ευρώ (4,5 δισ. £).
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει κατασκευάσει ηλιακά πάρκα καθώς και υποδομές για το Εθνικό Δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης όπως το έργο Eastern Green Link 1» αναφέρει η Telegraph.

H ανακοίνωση

Τις προηγούμενες ημέρες η Mytilineos είχε ανακοινώσει πως «έχοντας σταθερά και επανειλημμένως υπερβεί τους μεσοπρόθεσμους αλλά και τους στρατηγικούς της στόχους, η MYTILINEOS Energy & Metals έχει ξεκινήσει μία ανασκόπηση και αξιολόγηση των στρατηγικών της επιλογών, σε συνεργασία με τους χρηματοοικονομικούς, νομικούς και φορολογικούς της συμβούλους, με σκοπό τη συνεχή ανάπτυξη και τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους της.
Στο πλαίσιο αυτής της εκτενούς στρατηγικής ανασκόπησης, θα αξιολογήσει διάφορες οργανικές και μη ευκαιρίες ανάπτυξης, το μοντέλο κατανομής κεφαλαίου της (capital allocation), τη βέλτιστη δομή ισολογισμού της (capital structure) και την προσφορότερη δομή διαπραγμάτευσης των μετοχών της σε οργανωμένη αγορά (listing structure).
H MYTILINEOS δεσμεύεται για περαιτέρω διεθνή ανάπτυξη, αξιοποιώντας την παγιωμένη και διαφοροποιημένη γεωγραφικά παρουσία της και στηριζόμενη πάντα στην Ελληνική της κληρονομιά, την εφευρετικότητα και το επιχειρηματικό της πνεύμα, στo πλαίσιo ενός ισχυρού περιβάλλοντος εταιρικής διακυβέρνησης».
Το City δυσκολεύεται να προσελκύσει μεγάλες εταιρείες…
Την ίδια στιγμή, οι εκεί μετέχοντες στην αγορά τον τελευταίο καιρό έχουν δει πληθώρα εταιρειών να ανοίγουν την πόρτα της εξόδου μέσω διαγραφών, εξαγορών ή «μετακομίσεων» στις ΗΠΑ.
Σημαντικότερα εκ των πληγμάτων είναι η κατασκευαστική CRH, η Ferguson και η ταξιδιωτική Tui.
Ο ιδιοκτήτης της Paddy Power Flutter βρίσκεται στον μέσον μιας παρόμοιας κίνησης.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Shell, Wael Sawan, δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι ο πετρελαϊκός γίγαντας - η πιο πολύτιμη εισηγμένη εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου - θα μπορούσε να μεταβεί στις ΗΠΑ.
Όπως είπε, η Shell είναι «υποτιμημένη» στο Λονδίνο και για αυτό η επιχείρηση διερευνά «όλες τις επιλογές».
Οι μικρότερες εταιρείες γκρινιάζουν επίσης.
Ο Ali Mortazavi, διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής E-therapeutics, επέκρινε τις αγορές του Λονδίνου χαρακτηρίζοντάς τα κατεστραμμένα».
Ο κατασκευαστής τσιπ, ARM σνόμπαρε τη βρετανική αγορά υπέρ της Νέας Υόρκης, ενώ ο Τούρκος παραγωγός ανθρακικού νατρίου WE Soda εγκατέλειψε τα σχέδιά του να εισαχθεί στο Λονδίνο πέρυσι.
Ερωτηθείς γιατί σκέφτεται να εισαχθεί στο Λονδίνο, ο κ. Mυτιληναίος είπε στο BBC Radio 4: «Πιστεύουμε ότι ένας από τους κύριους λόγους που μπορεί να προτιμήσουμε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, που δεν είναι τελική απόφαση, είναι επειδή πιστεύουμε ότι το LSE έχει δει τα χειρότερα.
«Βλέπουμε το LSE να ανεβαίνει τα επόμενα χρόνια. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το Λονδίνο θα παραμείνει ο κύριος οικονομικός κόμβος στην Ευρώπη για τα επόμενα χρόνια».Capture_159.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης