Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Κίνδυνος, η αδυναμία της τουρκικής λίρας να μετατραπεί σε πλήρη νομισματική κρίση

Danske Bank: Κίνδυνος, η αδυναμία της τουρκικής λίρας να μετατραπεί σε πλήρη νομισματική κρίση
Οι αναλυτές της Danske Bank επισημαίνουν ότι η πορεία της τουρκικής οικονομίας είναι πολύ ασταθής
Τον κίνδυνο η αδυναμία της τουρκικής λίρας να μετατραπεί σε μια πλήρη νομισματική κρίση λόγω μιας σειράς λαθών από την κεντρική τράπεζα της Τουρκίας επισημαίνει ο Danske Bank.
Όπως αναφέρεται σε σχετική έκθεση, η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας έχει προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων πριν σταθεροποιήσει τον πληθωρισμό, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίσει τις εκροές κεφαλαίων και να αυξήσει τις πιέσεις στις τιμές.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, με τα συναλλαγματικά αποθέματα της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας να τελειώνουν σε λίγο, η τουρκική λίρα θα βρεθεί από τον γκρεμό.
«Μόνο αφού διασφαλιστεί μια σταθερή πορεία πληθωρισμού, η μείωση των επιτοκίων είναι μια βιώσιμη πορεία», δήλωσε ο Lars Sparreso Merklin, αναλυτής της στρατηγικής συναλλάγματος και ο Jakob Ekholdt Christensen, επικεφαλής της έρευνας αναδυόμενων αγορών.
«Είναι αυτονόητο ότι η τρέχουσα πορεία της τουρκικής οικονομίας φαίνεται πολύ ασταθής και βλέπουμε μεγάλη πιθανότητα νομισματικής κρίσης τους επόμενους μήνες» επισημαίνει ο ίδιος.
Πάντως ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας υπεραμύνθηκε των πολιτικών που εκείνη εφαρμόζει για την αντιμετώπιση της κρίσης, υποβαθμίζοντας τη σημασία της μεγάλης μείωσης των συναλλαγματικών διαθεσίμων και απορρίπτοντας τις ανησυχίες ότι προσπαθεί να προστατεύσει το νόμισμα από το να μην υποχωρήσει περαιτέρω κάτω από κάποια κρίσιμα επίπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης