Μητσοτάκης σε ΕΛΚ: Να υπάρξουν νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και κοινές παρεμβάσεις

Μητσοτάκης σε ΕΛΚ: Να υπάρξουν νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και κοινές παρεμβάσεις
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέσπασε θετικά σχόλια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού
Τα θετικά σχόλια των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τα μέτρα και τον αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο αντέδρασε η ελληνική κυβέρνηση στην πανδημία του κορωνοϊού απέσπασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνεδρίαση (μέσω τηλεδιάσκεψης) της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ.
Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της επιδημίας, ζήτησε να ενθαρρυνθούν οι πολίτες από τις χώρες του Βορρά να κάνουν τουρισμό στο Νότο, σε περιοχές που είναι υγειονομικά ασφαλείς και σε αυτό το πλαίσιο πρότεινε να πραγματοποιηθεί η επόμενη Σύνοδος Κορυφής του ΕΛΚ στην Ελλάδα, το καλοκαίρι.
Όλοι αποδέχτηκαν την πρόταση, τονίζοντας ότι η χώρα μας αποτελεί ασφαλή προορισμό.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Μητσοτάκης -μεταξύ άλλων- επισήμανε την ανάγκη νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και κοινών παρεμβάσεων, που θα διασφαλίζουν τη συνοχή και την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες της κρίσης.
Παράλληλα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επικριτικά στις αποφάσεις του Πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Viktor Orban, τονίζοντας ότι «τα ζητήματα δημοκρατίας και λειτουργίας του κράτους δικαίου είναι θεμελιώδη για την Ευρώπη» και υπενθύμισε την επιστολή που υπέγραψε πρόσφατα μαζί με άλλους ηγέτες, για την αποπομπή του κόμματος του Orban από το ΕΛΚ.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS