Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: «Μαγική εικόνα» το ράλι στις αγορές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα

tags :
Goldman Sachs: «Μαγική εικόνα» το ράλι στις αγορές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα
Αδικαιολόγητη η ανάκαμψη στις αγορές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την Goldman Sachs
Μαγική εικόνα είναι το ράλι που έχει σημειωθεί στις αγορές των ΗΠΑ, μετά τα χαμηλά στις 23 Μαρτίου, αλλά και γενικότερα στον κόσμο, σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs.
«Κατά την άποψή μας, ο κίνδυνος, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, δεν έχει εξαλειφθεί.
Το ράλι που έχουμε δει, το οποίο σε πολλές αγορές φτάνει το +25%, συνέβη πάρα πολύ γρήγορα, δεδομένων των στοιχείων και των εκτιμήσεων στις οποίες έχουμε προβεί για τα κέρδη των εταιρειών» δήλωσε ο επικεφαλής παγκόσμιων αγορών της Goldman Sachs, Peter Oppenheimer.
Ωστόσο, ο αναλυτής της Goldman Sachs διαβλέπει στη διαμορφωθείσα κατάσταση και θετικά στοιχεία.
Τα ποσοστά των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχουν μειωθεί, γεγονός που δίνει στους επενδυτές αυτοπεποίθηση και τους γεμίζει με την ελπίδα ότι η ύφεση δεν θα διαρκέσει πολύ.
Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Fed, που περιλαμβάνει και την αγορά εταιρικού χρέους, αλλά και η χαλάρωση των κριτηρίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα collaterals, επίσης ενθαρρύνουν τις επενδυτικές τοποθετήσεις.
«Αν τα μέτρα που έχουν ληφθεί θα φτάσουν για την αντιμετώπιση της κρίσης που προκάλεσε ο κορωνοϊός, μένει να αποδειχθεί στην πράξη.
Σε κάθε περίπτωση, τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε νομισματικό και δημοσιονομικό επίπεδο είναι άνευ προηγουμένου» είπε ο Peter Oppenheimer.
Η Silvia Ardagna, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της τράπεζας, δήλωσε ότι οι αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ μπορεί να καλύψουν τις εκτιμώμενες δαπάνες από τις χώρες της ευρωζώνης.
«Ωστόσο, αν αυξηθεί το δημόσιο χρέος έτι περαιτέρω, αναμένουμε κλιμάκωση του προγράμματος» πρόσθεσε.
«Κάποια στιγμή οι επενδυτές θα πρέπει να εστιάσουν στο ύψος του χρέους που έχει συσσωρευτεί, αλλά και το ποσό που θα πρέπει να αποπληρωθεί» δήλωσε ο Andrew Wilson, στέλεχος της Goldman Sachs.
«Σημαντικό ζήτημα που πρέπει να εξεταστεί είναι το ύψος του πληθωρισμού.
Ένας τρόπος για να ξεφύγουμε από τη μέγγενη του χρέους είναι να επιτραπεί η ελαστικοποίηση των ορίων για τον πληθωρισμό, με κίνδυνο, βέβαια, για τις αποδόσεις των ομολόγων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης