Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραυνοί Μητσοτάκη κατά των παραγόντων του ποδοσφαίρου και απειλή για διακοπή του πρωταθλήματος

Κεραυνοί Μητσοτάκη κατά των παραγόντων του ποδοσφαίρου και απειλή για διακοπή του πρωταθλήματος
Έξωθεν βοήθεια αναζητά η κυβέρνηση για να τα βγάλει πέρα με τους αθλητικούς παράγοντες
Με ένα μνημόνιο με τη FIFA και την UEFA το οποίο εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει τις χρόνιες παθογένειες του ποδοσφαίρου η κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός, αναγνωρίζοντας τη δύσκολη θέση στην οποία ήρθε η κυβέρνηση με τον χειρισμό που ακολουθήθηκε στο ζήτημα, ανέλαβε την ευθύνη εξαγγέλοντας πρωτοβουλίες για την ανασύνταξη του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Υπό το πρίσμα αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το μνημόνιο επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου προειδοποιώντας αυστηρά τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ  ακόμα και με διακοπή του πρωταθλήματος που θα πλήξει τα πολλά κέρδη τους, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε πάνω του την απόφαση για την τροπολογία που καθορίζει να μην πέσει στην κατηγορία ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη λέγοντας ότι έκρινε ότι μια ποδοσφαιρική διαμάχη δεν επιτρέπεται να εξελιχθεί σε κοινωνική διαμάχη.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κινούνται αμέσως οι διαδικασίες της υπογραφής του μνημονίου για το ποδόσφαιρο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ελληνικό κλιμάκιο θα μεταβεί στην έδρα της UEFA, στην Ελβετία, για να προετοιμάσει την έλευση του προέδρου της, το συντομότερο δυνατό στην Αθήνα.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα ο Λευτέρης Αυγενάκης θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση αν και ο πρωθυπουργός δεν έχει λάβει ακόμη οριστική απόφαση.
Όταν ολοκληρωθούν οι προπαρασκευαστικές συνομιλίες του ελληνικού κλιμακίου με την UEFA, θα ακολουθήσει, η επίσκεψη του προέδρου της FIFA, Gianni Infantino στην Ελλάδα, ο οποίος μάλιστα, θα συναντηθεί με τον ίδιο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε από το βήμα της Βουλής, τελεσίγραφο στους ιδιοκτήτες των ποδοσφαιρικών ομάδων, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα του 21ου αιώνα δεν μπορεί και δεν θα επιτρέψουμε να φυλακίζεται σε μια γκρίζα κερκίδα».
Με αυτή τη φράση απηύθυνε ένα ξεκάθαρο και αυστηρό μήνυμα προς όσους πυροδοτούν το διχασμό με αφορμή το ποδόσφαιρο ενώ κάλεσε τους ιδιοκτήτες των ομάδων να συμπράξουν στην απόφαση του ίδιου και της κυβέρνησης να ζητήσουν άμεσα από τη FIFA και την UEFA τη σύνταξη ενός νέου μνημονίου ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου και να συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες διαμηνύοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα επέλθει ακόμη και ποδοσφαιρικό Grexit ενώ ως ύστατη λύση, όπως είπε χαρακτηριστικά,μπορεί να υπάρξει ακόμη και λουκέτο στη Super League.
Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης, έκανε λόγο για μια προσωπική βεντέτα στο ποδόσφαιρο, την οποία ο ίδιος έχει αποφασίσει να μην επιτρέψει να μετατραπεί σε κοινωνικό διχασμό. Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαπολύσει δριμεία επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, στον οποίο επέρριψε προσωπικά την ευθύνη για το «μπάχαλο» όπως το χαρακτήρισε, που προέκυψε με αφορμή την υπόθεση ΠΑΟΚ - Ξάνθη και μάλιστα συνέδεσε το ζήτημα με την εξωτερική πολιτική καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ανικανότητα αντιμετώπισης του Tayyip Erdogan.
Οι εξελίξεις στο ποδόσφαιρο αναμένονται πυκνές ενδιαφέρουσες το επόμενο διάστημα και μένει να δούμε πως θα εφαρμοστεί το μνημόνιο.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης