Βρούτσης: Σημαντικός αριθμός συνταξιούχων θα δει αυξήσεις στην τσέπη του, μετά την αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης

Βρούτσης: Σημαντικός αριθμός συνταξιούχων θα δει αυξήσεις στην τσέπη του, μετά την αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης
Ο Γ. Βρούτσης χαρακτηρίζει «σύγχρονο  και καινοτόμο» το νέο σύστημα ασφαλιστικών εισφορών
Mετά την αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης ένας σημαντικός αριθμός συνταξιούχων θα δει τις αυξήσεις αμέσως στην τσέπη του, δηλώνει σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής» ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,  Γ. Βρούτσης.
Ο ίδιος σημειώνει πως το επικείμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ( που θα κατατεθεί τον Ιανουάριο στη Βουλή) θα συνοδεύεται από δύσκολες αναλογιστικές μελέτες που να επιβεβαιώνουν την βιωσιμότητά του μέχρι το 2070, την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ και την τήρηση εθνικών δεσμεύσεων που έχει η χώρα μας, καθώς η συνταξιοδοτική δαπάνη πρέπει να συγκλίνει μετά το 2030, με το μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών.
Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση,  η ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα συνοδεύεται με έκθεση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας, που θα επιβεβαιώνει την επάρκεια των συντάξεων.
Μάλιστα, ο υπουργός ανακοινώνει ότι μετά την αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης ένας σημαντικός αριθμός συνταξιούχων θα δει τις αυξήσεις αμέσως στην τσέπη του,  ενώ για ένα άλλο τμήμα η αύξηση των συντελεστών αναπλήρωσης θα συμψηφίσει τμήμα της προσωπικής τους διαφοράς, την οποία και θα μειώσει σημαντικά.
Ο υπουργός χαρακτηρίζει «σύγχρονο  και καινοτόμο» το νέο σύστημα ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, ενώ σημειώνει  πως  θα υπάρξει μεσοσταθμική αύξηση 99,3 ευρώ μηνιαίως στις επικουρικές συντάξεις.
Σχετικά με την εφαρμογή του e-ΕΦΚΑ, ο κ. Βρούτσης εκτιμά πως αποτελεί τη «μεγαλύτερη οργανωτική ενοποίηση του ασφαλιστικού» και  «πρόκειται για ένα μοναδικό εγχείρημα μέσα από το οποίο θα επιτευχθούν μεγάλες οικονομίες κλίμακος».
«Θα μειωθούν οι χρόνοι απονομής συντάξεων προς όφελος των εργαζομένων, της εθνικής οικονομίας και της κοινωνίας μας», υπογραμμίζει ο κ. Βρούτσης.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS