Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Κατά +10,1% ενισχύθηκαν οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Απρίλιο 2018 - Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών

Ιαπωνία: Κατά +10,1% ενισχύθηκαν οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Απρίλιο 2018 - Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Οι αναλυτές ανέμεναν οι βιομηχανικές παραγγελίες στην Ιαπωνία να ενισχυθούν κατά +2,8% τον Απρίλιο του 2018
Τη μεγαλύτερη άνοδο από τις αρχές του 2016 κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στην Ιαπωνία για τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (11/6) στοιχεία της κυβέρνησης, αντιστρέφοντας την πτώση που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες, οι οποίες αποτελούν ένδειξη για τις κεφαλαιουχικές δαπάνες των ερχόμενων μηνών, ενισχύθηκαν κατά +10,1% έναντι πτώσης της τάξεως του -3,9% που σημειώθηκε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.
Παράλληλα, τα στοιχεία ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν η άνοδος στις βιομηχανικές παραγγελίες να περιοριστεί στο +2,8%.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι για τον ίδιο μήνα, οι καταναλωτικές δαπάνες κατέγραψαν απροσδόκητη πτώση, προκαλώντας ανησυχίες απέναντι στην εύθραυστη οικονομία της χώρας, μετά τη συρρίκνωση που σηεμίωσε το πρώτο τρίμηνο του 2018.
Η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε στον μεταποιητικοό κλάδο, όπου οι παραγγελίες σημείωσαν «άλμα» της τάξεως του +22,7% έναντι πτώσης -17,5% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που η άνοδος στον κλάδο υπηρεσιών διαμορφώθηκε στο +0,4%.
Σε ότι αφροά την εξωτερική ζήτηση, η οποία δε σχετίζεται άμεσα με τις βιομηχανικές παραγγελίες, σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του +10% τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η πρώση άνοδος που σημειώθηκε μετά από τρεις μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης