Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Να στήσουμε ανάχωμα σε όσους καπηλεύονται την χριστιανική πίστη

Μητσοτάκης: Να στήσουμε ανάχωμα σε όσους καπηλεύονται την χριστιανική πίστη
«Μπορεί να διαφωνούμε αλλά ούτε θα βριζόμαστε, ούτε θα πλακώνουμε τους αντιπάλους μας στα μπουνίδια»
Σχετικά Άρθρα
Νέο μήνυμα σε όσους «καπηλεύονται τη χριστιανική πίστη» έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Βοιωτία, όπου συναντήθηκε νωρίτερα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Ειδικότερα, στις δηλώσεις του τόνισε: «Να στήσουμε ένα ανάχωμα σε αυτούς που με τον πιο πρόστυχο τρόπο καπηλεύονται την χριστιανική πίστη».
«Λες και κάποιοι είναι περισσότερο Χριστιανοί από κάποιους άλλους. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα που διχάζουν τους Έλληνες» συνέχισε σε αιχμηρό του σχόλιο προσθέτοντας «ειδικά σε μια συγκυρία που πρέπει να είμαστε ενωμένοι, μπορεί να είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι αλλά δεν είμαστε εχθροί».
«Μπορεί να διαφωνούμε αλλά ούτε θα βριζόμαστε, ούτε θα πλακώνουμε τους αντιπάλους μας στα μπουνίδια» σχολίασε αναφερόμενος στην ένταση που επικράτησε στη Βουλή ανάμεσα στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο και τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνο Φλώρο.
«Αυτές δεν είναι συμπεριφορές, οι οποίες ταιριάζουν στην Δημοκρατία» ξεκαθάρισε.
Παράλληλα, αναφερόμενος στις προσεχείς ευρωεκλογές, ανέφερε πως «ασχέτως του τι έγινε πέρσι, η κάλπη θα είναι άδεια και θα γεμίσει με γαλάζια ψηφοδέλτια ως αποτέλεσμα της κινητοποίησης που θα κάνουν όλα τα στελέχη της ΝΔ, όλοι οι παλιοί και νέοι φίλοι οι οποίοι αντιμέτωποι με τον μόνο ουσιαστικό κίνδυνο που έχουμε που είναι η αδιαφορία. Σε αυτό πρέπει να απαντήσουμε».
Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση «έχτισε αξιοπιστία χώρας στην Ευρώπη, δεν είμαστε πια μαύρο πρόβατο. Αν σκεφτείτε πόσο πολύπλοκο είναι το γεωπολιτικό περιβάλλον όσο πιο ισχυρή ΝΔ στην Ευρώπη τόσο μεγαλύτερη δυνατότητα να διεκδικήσουμε περισσότερα για την πατρίδα μας».
«Για να είναι ισχυρή η φωνή της Ελλάδας, Έλληνες ευρωβουλευτές που θα πρέπει να αγωνίζονται με σημαία Ελλάδας και όχι εναντίον πατρίδας όπως έκαναν μερικοί για κομματικό όφελος» συμπλήρωσε.
Καταλήγοντας, συμπλήρωσε πως είναι «σημαντικό σε μία εθνική κάλπη ΝΔ να βγει όσο το δυνατόν πιο ισχυρή. Όσο πιο ισχυροί είμαστε θα τρέξουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Γι' αυτό έχει μεγάλη σημασία πολιτικό μήνυμα εκλογών. Εμείς σηκώνουμε το γάντι και εκλογές θα στείλουμε μήνυμα συνέχειας και συνέπειας. Φορέας υπεύθυνου πατριωτισμού».
Επίσης, ο πρωθυπουργός βρέθηκε σε συγκέντρωση πολιτών στη Δροσιά Αττικής, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων:
«(...) Η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών θα πάνε στις 9 Ιουνίου να ψηφίσουν με τον συνηθισμένο, τον συμβατικό τρόπο. Και επιτρέψτε μου να ξεκινήσω λέγοντάς σας κάτι το οποίο έλεγα πάντα και πριν από τις διπλές κάλπες του περασμένου Μαΐου και του περασμένου Ιουνίου: ασχέτως του τι έγινε πέρυσι, η κάλπη την 9η Ιουνίου το πρωί θα είναι άδεια. Θα γεμίσει με πολλά γαλάζια ψηφοδέλτια, ως αποτέλεσμα της κινητοποίησης που θα κάνουν όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όλοι οι παλιοί και νέοι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι πρέπει σε αυτή την κάλπη να βρεθούν αντιμέτωποι στον μόνο ουσιαστικό κίνδυνο τον οποίο έχουμε, που είναι η αδιαφορία, η αίσθηση ότι αυτές οι ευρωεκλογές δεν έχουν και τόσο μεγάλη σημασία.
(...) Γιατί αυτή η κυβέρνηση μπόρεσε και διεκδίκησε από την Ευρώπη πολιτικές οι οποίες τελικά ωφέλησαν την κάθε Ελληνίδα και τον κάθε Έλληνα, χρηματοδοτικές ροές πολύ σημαντικές, πέρα από το ΕΣΠΑ και τα προγράμματα του αγροτικού τομέα. Το Ταμείο Ανάκαμψης θα εισφέρει συνολικά στην ελληνική οικονομία φέτος και του χρόνου -γιατί έχει ημερομηνία λήξης- ένα ποσό το οποίο αγγίζει τα 36 δισεκατομμύρια ευρώ. Θα το ξαναπώ: 36 δισεκατομμύρια ευρώ.
Προσωπικά διαπραγματεύτηκα το πακέτο αυτό και είμαι πολύ υπερήφανος, γιατί καταφέραμε και πείσαμε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να συμφωνήσουν σε κάτι το οποίο είχαν μεγάλη δυσκολία να το αποδεχτούν πριν από την πανδημία. Και αυτή είναι μια μεγάλη κατάκτηση για τη χώρα. Και όπου κοιτάξετε γύρω μας θα δείτε έργα, μικρά και μεγάλα, τα οποία γίνονται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.
(...) Και αν σκεφτείτε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα τώρα, το 2024, και πόσο πιο περίπλοκο είναι το γεωπολιτικό περιβάλλον σε σχέση με το τι συνέβαινε πριν από πέντε χρόνια, με έναν πόλεμο στην Ουκρανία, με μεγάλη αναταραχή στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη, λοιπόν, πρέπει να ενισχύσει το αποτύπωμά της την επόμενη μέρα. Και όσο πιο ισχυρή είναι η Νέα Δημοκρατία στην Ευρώπη, τόσο μεγαλύτερη δυνατότητα θα έχω και εγώ προσωπικά και οι ευρωβουλευτές μας την επόμενη μέρα, να διεκδικήσουμε από την Ευρώπη περισσότερα για την πατρίδα μας. Και όσο περισσότερα διεκδικούμε, τόσο πιο ωφελημένες θα είναι όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες.
(...) Γι’ αυτό, λοιπόν, αυτό το οποίο θα συμβεί την επόμενη μέρα στην Ευρώπη έχει τελικά πολύ μεγάλη σημασία για όλους μας. Και πρέπει με απλά λόγια να εξηγήσουμε τη σημασία των ευρωεκλογών. Να πούμε στον κόσμο γιατί είναι πολύ σημαντικό η Νέα Δημοκρατία να είναι ισχυρή.
Έχουμε ένα εξαιρετικό ψηφοδέλτιο, με 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές. Να το κοιτάξετε καλά, να το μελετήσετε, να διαλέξετε τις καλύτερες και τους καλύτερους, αυτές και αυτούς που σας εκφράζουν περισσότερο, για να είναι ισχυρή η φωνή της Ελλάδας.
(...) Θα πω, όμως, μόνο ότι η πορεία της οικονομίας, το γεγονός ότι η χώρα μας αναπτύσσεται σήμερα με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, μας δίνει τη δυνατότητα να μπορούμε να στηρίζουμε την κοινωνία απέναντι σε μεγάλες δυσκολίες, όπως είναι η ακρίβεια. Μας δίνει τη δυνατότητα να μπορούμε να κάνουμε μια δημογραφική πολιτική, αυξάνοντας το επίδομα γέννας, όπως κάναμε πρόσφατα, γιατί είχαμε την οικονομική δυνατότητα.
Να μπορούμε να πληρώνουμε τους γιατρούς μας λίγο παραπάνω, δίνοντάς τους ένα επίδομα για τις εφημερίες τους. Να μπορούμε να προσλαμβάνουμε μόνιμους δασκάλους και καθηγητές. Να μπορούμε να επενδύουμε -γιατί το είπε η Δήμαρχος και είναι πολύ σημαντικό εδώ στην περιοχή την οποία βρίσκομαι- στην πολιτική προστασία.
Δύο δισεκατομμύρια ευρώ θα επενδύσουμε στην πολιτική προστασία τα επόμενα χρόνια. Γιατί, πρώτα και πάνω απ’ όλα, η πρώτη μας υποχρέωση είναι να προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή, την ανθρώπινη περιουσία και αυτό το πάρα πολύ όμορφο φυσικό περιβάλλον. Και συνεργαζόμαστε πάντα με την τοπική αυτοδιοίκηση. Το ξέρετε και εσείς ότι για το ζήτημα αυτό για πρώτη φορά δώσαμε τα τελευταία τρία χρόνια, αθροιστικά, παραπάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ για να καθαρίσουμε δάση. Για πρώτη φορά γίνεται αυτό, γιατί η πρόληψη είναι πολύ σημαντική όταν μιλάμε για την πολιτική προστασία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης