Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία είναι έτοιμη να διευρύνει την στρατιωτική συνεργασία της με το Ιράν

Η Ρωσία είναι έτοιμη να διευρύνει την στρατιωτική συνεργασία της με το Ιράν
Οι επαφές μεταξύ των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών αυξήθηκαν σημαντικά το τελευταίο διάστημα, φέρεται να δήλωσε ο Shoigu
Λίγες ημέρες μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Shoigu δήλωσε σήμερα, 26/4/2024, πως η Ρωσία είναι έτοιμη να διευρύνει τη στρατιωτική και τεχνολογική συνεργασία με την Τεχεράνη.
Όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, ο Shoigu έκανε την δήλωση απευθυνόμενος στον Ιρανό ομόλογο του κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα 26/4.
Οι επαφές μεταξύ των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών αυξήθηκαν σημαντικά το τελευταίο διάστημα, φέρεται να δήλωσε ο Shoigu.
Άλλωστε είναι «κοινό μυστικό» πως το Ιράν έχει στείλει οπλικά συστήματα – όπως τα drones Shahed – στην Ρωσία, τα οποία χρησιμοποιούνται κατά εκατοντάδες εναντίον της Ουκρανίας, ενώ η Μόσχα φέρεται να ετοιμάζεται να στείλει μαχητικά αεροσκάφη στην Τεχεράνη.
Οι δύο υπουργοί συμμετείχαν στη σύνοδο του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), ενός οργανισμού ασφαλείας στον οποίο συμμετέχουν η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα, το Ιράν, το Πακιστάν, το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Κιργιστάν και το Τατζικιστάν.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης