Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το αήττητο Kommuna: Το 111 ετών ρωσικό πολεμικό πλοίο στέκει αγέρωχο... υπηρετεί ακόμα, δέχτηκε επίθεση και επιβίωσε... ξανά

Το αήττητο Kommuna: Το 111 ετών ρωσικό πολεμικό πλοίο στέκει αγέρωχο... υπηρετεί ακόμα, δέχτηκε επίθεση και επιβίωσε... ξανά

«Το Komuna δεν έπεσε...»
Πρόκειται για ένα σκάφος που καθελκύστηκε το 1913 (με αρχικό όνομα «Volkhov»), υπηρέτησε κατά τη διάρκεια... δύο παγκοσμίων πολέμων, συνεχίζει να συμμετέχει στον πόλεμο της Ουκρανίας και παρόλο που δέχτηκε ουκρανική πυραυλική επίθεση δεν υπέστη ούτε εμφανείς ζημιές.

Το 111 ετών πολεμικό πλοίο, που υπηρέτησε στους στόλους της τσαρικής Ρωσίας, της Σοβιετικής Ένωσης (οπότε και μετονομάστηκε σε «Kommuna») και της Ρωσικής Ομοσπονδίας (στο πέρασμα των ετών έχει περάσει αναβαθμίσεις και εκσυγχρονισμούς), είναι με διαφορά το παλαιότερο πλοίο σε ενεργό υπηρεσία στον κόσμο σε καθήκοντα πρώτης γραμμής- και την Κυριακή το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως το χτύπησε με πύραυλο cruise τύπου Neptune ενώ ήταν δεμένο στη Σεβαστούπολη, στην Κριμαία.

Δεν θα περίμενε κανείς ένα 111 ετών πλοίο, να δεχτεί πλήγμα από σύγχρονο όπλο και να επιβιώσει, όμως αυτό φαίνεται πως συνέβη με την περίπτωση του «Kommuna», καθώς δορυφορικές εικόνες δεν έδειχναν κάποια εμφανή ζημιά- χωρίς αυτό βέβαια να αποκλείει το ενδεχόμενο να έχει υποστεί εσωτερικές ζημιές.
Σε κάθε περίπτωση, αρκούν μέτριας έκτασης ζημιές για να τεθεί το παλαιό σκάφος εκτός λειτουργίας/ υπηρεσίας για μεγάλο χρονικό διάστημα- και αυτό θα επηρέαζε και τον υπόλοιπο ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, ειδικά τα υποβρύχια που υποστηρίζονται από αυτό.
GLyo8pCW0AAnUAl.jpg

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης