Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζώης (υπ. Ναυτιλίας): Οι αποφάσεις των ευρωπαϊκών κρατών επιδεινώνουν την κατάσταση με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Ζώης (υπ. Ναυτιλίας): Οι αποφάσεις των ευρωπαϊκών κρατών επιδεινώνουν την κατάσταση με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα
«Δεν μπορούμε να σηκώσουμε αυτό το φορτίο μόνοι μας»
Οι μονομερείς αποφάσεις των ευρωπαϊκών κρατών δημιουργούν όλο και μεγαλύτερες δυσκολίες στην Ελλάδα ως προς την αντιμετώπιση των προσφύγων, υποστήριξε ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Ζώης, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.
«Δεν μπορούμε να σηκώσουμε αυτό το φορτίο μόνοι μας» τόνισε, προσθέτοντας εν συνεχεία, ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό.
Απευθυνόμενος προς την Κομισιόν, ζήτησε οικονομική και ηθική βοήθεια, καθώς μόνο τον Αύγουστο, η χώρα δέχθηκε 150.000 πρόσφυγες και μετανάστες.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο οι πρόσφυγες να παγιδευτούν στην Ελλάδα, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι «δεν είμαι αισιόδοξος επειδή βλέπω ότι όλοι προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο, ο οποίος όμως εξαντλείται».
Επικαλούμενος στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, η οποία εκτιμά ότι περίπου 1,6 εκ. Σύροι είναι καθ' οδόν προς την Ε.Ε., ο κ. Ζώης διερωτήθηκε εάν υπάρχει κανένας που πιστεύει ότι αυτό το φαινόμενο, τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο, μπορεί να κοπάσει.
«Το Λιμενικό Σώμα διεξάγει επιχειρήσεις διάσωσης υπό πολύ δύσκολες συνθήκες, χωρίς ξεκούραση» υπερθεμάτισε παράλληλα, τονίζοντας ότι ούτε τα μέσα αλλά ούτε και οι ανθρώπινες δυνατότητες είναι απεριόριστες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης