Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να υπάρξει άμεσα συμφωνία και να κλείσει ο κύκλος της αβεβαιότητας

Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να υπάρξει άμεσα συμφωνία και να κλείσει ο κύκλος της αβεβαιότητας
Υπάρχει η αίσθηση ότι στο Eurogroup θα έχουμε θετικά σημάδια, καθώς και ότι προχωράμε προς μία συμφωνία
Την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών εξέφρασε σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουλίου, από την τηλεόραση του ANT1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Ειδικότερα, τόνισε χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να υπάρξει άμεσα συμφωνία και να κλείσει ο κύκλος της αβεβαιότητας».
Ο ίδιος ανέφερε πως υπάρχει η αίσθηση ότι στο Eurogroup θα έχουμε θετικά σημάδια, καθώς και ότι προχωράμε προς μία συμφωνία, ενώ δήλωσε ότι αν όλα πάνε καλά, ίσως να μην χρειαστεί Σύνοδος Κορυφής.
Παράλληλα, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η συμφωνία, που θα επιτευχθεί, θα λάβει την έγκριση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ήτοι της συγκυβέρνησης.
Σημειώνεται ότι ο κ. Σακελλαρίδης αντέκρουσε τις κατηγορίες, περί μυστικού σχεδίου επιστροφής στη δραχμή, σχολιάζοντας πως ο λόγος που η κατάσταση έφτασε σε αυτό το σημείο είναι η στάση που τήρησαν οι δανειστές, οι οποίοι ζητούσαν όλο και περισσότερα.
Ερωτηθείς σχετικά με το δημοψήφισμα, χαρακτήρισε δίκαια την απόφαση για διενέργεια αυτού.
«Την εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα ήρθε η έκθεση του ΔΝΤ για τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» πρόσθεσε ο κ. Σακελλαρίδης, τονίζοντας ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό να εκλείψει επιτέλους η αβεβαιότητα», καθώς και ότι «εάν ρυθμιστεί το ζήτημα του χρέους, μετά από την πολύ σκληρή διαπραγμάτευση, θα είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική οικονομία».
Στη συνέχεια γνωστοποίησε πως η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε μια σειρά επαφών και συζητήσεων με οικονομικά σημαντικές χώρες, ώστε να ανοίξει ο δρόμος και να πάμε σε συμφωνία χωρίς «μπανανόφλουδες».
Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χαιρέτισε την ψυχραιμία και τη νηφαλιότητα που επιδεικνύει ο ελληνικός λαός, ενώ δεν δίστασε να ζητήσει συγγνώμη για την ταλαιπωρία που οι πολίτες υφίστανται λόγω του καθεστώτος στις τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης