Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΔΗΜΑΡ: Η χώρα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν χρειάζεται δημοψήφισμα

tags :
ΔΗΜΑΡ: Η χώρα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν χρειάζεται δημοψήφισμα
Συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς
«Η χώρα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν χρειάζεται δημοψήφισμα», αποφάσισε σήμερα η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς, που συνεδρίασε εκτάκτως.
Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, η οποία εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία 66%, (οι δύο άλλες προτάσεις για “όχι στην αιώνια φτώχεια” και για “αποχή με πολιτική πρόταση από το δημοψήφισμα” έλαβαν 22% και 11%, αντίστοιχα), είναι η εξής:
«Η Δημοκρατική Αριστερά πήρε ξεκάθαρη θέση για το δημοψήφισμα.
- Η χώρα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν χρειάζεται δημοψήφισμα.
- Η Βουλή όμως χθες αποφάσισε τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος με το οποίο διαφωνούμε.
- Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: ΝΑΙ στην Ε.Ε. και στην ευρωζώνη, ΝΑΙ στην ΛΥΣΗ και ΟΧΙ στη ρήξη».
Ακόμη αναφέρεται ότι «οι ιδεολογικές εμμονών των εταίρων και η αναποτελεσματικότητα της ελληνικής κυβέρνησης οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση.
Όμως είμαστε απέναντι στο αδιέξοδο της ρήξης».
Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, «τα Δημοψηφίσματα αποτελούν απαραίτητο εργαλείο δημοκρατικής και συμμετοχικής διαδικασίας στο στόχο για τη χειραφέτηση και μετεξέλιξη της κοινωνίας.
Δεν μπορεί να αποτελούν εργαλείο εκβιαστικών και διχαστικών μηνυμάτων, που αντί να ενώνουν και να προχωρούν την κοινωνία, να λειτουργούν απλουστευτικά και επί της ουσίας συνθηματικά και πολωτικά με μόνο σκοπό να επιλύσουν πολιτικά αδιέξοδα»
Στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι «η Δημοκρατική Αριστερά ως υπεύθυνη δύναμη κάνει τις εξής προτάσεις για τις επόμενες ημέρες.
 Στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται πρέπει να κινητοποιηθούν όλες οι δυνάμεις ώστε να επιτύχουν μια μεταβατική συμφωνία μέχρι την Τρίτη».
Τονίζεται δε, πως οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να συνεχιστούν ώστε άμεσα να υπάρξει ολοκληρωμένη συμφωνία με ορίζοντα τριετίας, η οποία θα εγκριθεί από την ελληνική Βουλή και τα άλλα κράτη μέλη.
«Εμείς στη Δημοκρατική Αριστερά επιμένουμε για την επίτευξη συμφωνίας», υπογραμμίζεται.
Μεταξύ άλλων, για τη ΔΗΜΑΡ, «είναι αδιαπραγμάτευτη η παραμονή της χώρας στην Ε.Ε και την ευρωζώνη και δεν συναρτάται με τις δυσκολίες από τους υπάρχοντες πολιτικούς συσχετισμούς που εμμένουν στην πολιτική της λιτότητας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης