Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuznetsov (Ρώσος Πρέσβης): Η ρωσική αντίδραση στην ανάπτυξη ΝΑΤΟϊκού στρατού στη Φινλανδία δεν θα είναι συμμετρική

Kuznetsov (Ρώσος Πρέσβης): Η ρωσική αντίδραση στην ανάπτυξη ΝΑΤΟϊκού στρατού στη Φινλανδία δεν θα είναι συμμετρική
Τα ρωσο-φινλανδικά σύνορα γίνονται ζώνη πιθανής κλιμάκωσης
Οι φινλανδικές αρχές και τα μέσα ενημέρωσης πυροδοτούν σκόπιμα τη ρωσοφοβία και την πολεμική υστερία στη χώρα τους, η οποία έχει γίνει μέρος της καθημερινής ζωής, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στη Φινλανδία Pavel Kuznetsov σε συνέντευξή του στο TASS.
«Δυστυχώς, πολλά χρόνια τεράστιων και στοχευμένων χειρισμών της δημόσιας συνείδησης στον χώρο της ενημέρωσης στο πνεύμα των δυτικών αντιρωσικών συναισθημάτων δεν μπορούσαν παρά να επηρεάσουν τη διάθεση της φινλανδικής κοινωνίας. ο πανικός, η κατασκοπευτική μανία και ο εκφοβισμός από «υβριδικές απειλές» από την Ανατολή, έχουν γίνει ο κανόνας της καθημερινής ζωής στη Φινλανδία», είπε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διάθεση στη φινλανδική κοινωνία στο πλαίσιο της αντιρωσικής πολιτικής της Φινλανδίας. αρχές.
Ταυτόχρονα, τόνισε ο Ρώσος πρέσβης, παραμένει ένας αρκετά μεγάλος αριθμός ανθρώπων στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων κοινωνικών και πολιτικών προσωπικοτήτων, που εξακολουθούν να είναι πεπεισμένοι ότι η διατήρηση πολιτισμένων σχέσεων με τη Ρωσία ανταποκρίνεται στα εθνικά συμφέροντα της Φινλανδίας.
Η απάντηση της Ρωσίας στις δομές του ΝΑΤΟ στη Φινλανδία θα είναι επαρκής.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για εγκατάσταση ξένων στρατιωτικών βάσεων ή μόνιμων στρατιωτικών δυνάμεων στην επικράτεια της χώρας, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στη Φινλανδία Pavel Kuznetsov.

Η αντίδραση της Ρωσίας στην πιθανή ανάπτυξη δομών διοίκησης του ΝΑΤΟ στη Φινλανδία δεν θα είναι απαραίτητα συμμετρική

"Προς το παρόν, οι φινλανδικές αρχές δηλώνουν πως θέλουν να φιλοξενήσουν εγκαταστάσεις διοίκησης του ΝΑΤΟ.
Ας δούμε πώς θα μεταφραστούν τέτοιες δηλώσεις στην πραγματικότητα στο μέλλον.
Η Ρωσία δεν θα αφήσει τη στρατιωτική συσσώρευση της συμμαχίας στα σύνορά της να μείνει αναπάντητη.
Με βάση τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας, η απάντηση θα είναι επαρκής, αλλά όχι απαραίτητα συμμετρική», είπε.
«Όλοι αναγνωρίζουν ότι τέτοιες αποφάσεις θα ληφθούν τώρα στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες και όχι στο Ελσίνκι.
Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο πώς η Φινλανδία αρνήθηκε την πολυετή στρατιωτική μη ευθυγράμμιση και την απώλεια σημαντικού μέρους της αυτονομίας της όσον αφορά την ασφάλεια και την ασφάλεια.
Η εξωτερική πολιτική μπορεί να βοηθήσει στη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων της», σημείωσε ο πρέσβης.
Σύμφωνα με τον Kuznetsov, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σχέδια για εγκατάσταση ξένων στρατιωτικών βάσεων ή μόνιμων στρατιωτικών δυνάμεων στο έδαφος της χώρας.
«Οποιαδήποτε σχέδια και ενέργειες του φινλανδικού στρατού και του ΝΑΤΟ παρακολουθούνται στενά και λαμβάνονται υπόψη στον αμυντικό μας σχεδιασμό», είπε.

Τα ρωσο-φινλανδικά σύνορα γίνονται ζώνη πιθανής κλιμάκωσης

Τα ρωσο-φινλανδικά σύνορα γίνονται μια περιοχή πιθανής κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών μετά την ένταξη του Ελσίνκι στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στη Φινλανδία Pavel Kuznetsov σε συνέντευξή του στο TASS.
"Η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ άλλαξε θεμελιωδώς τη στρατηγική κατάσταση στη βόρεια Ευρώπη.
Τα σύνορα μεταξύ των χωρών μας, που είναι περισσότερα από 1.300 χλμ., που μέχρι πρόσφατα δικαιωματικά αποκαλούσαμε έδαφος καλής γειτονίας και συνεργασίας, έχουν μετατραπεί σε γραμμή αντιπαράθεσης. με αποτέλεσμα μια προηγουμένως σταθερή περιοχή να μετατρέπεται τώρα σε ζώνη πιθανής κλιμάκωσης», είπε ο διπλωμάτης.
Ο Kuznetsov σημείωσε ότι η Φινλανδία ενισχύει τη συμμετοχή της στις δομές του μπλοκ «που επικεντρώνονται στον στρατιωτικό, υλικοτεχνικό και πληροφοριακό πόλεμο» με τη Ρωσία.
Η Σουηδία και η Φινλανδία υπέβαλαν τις αιτήσεις τους για ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία στις 18 Μαΐου 2022.
Η Φινλανδία εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ στις 4 Απριλίου 2023.

Ο Ρώσος πρέσβης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Φινλανδία να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία στο μέλλον

Η Φινλανδία μπορεί να αποφασίσει να στείλει τον στρατό της στην Ουκρανία στο μέλλον, το Ελσίνκι θα βασίζεται στην Ουάσιγκτον σε αυτό το θέμα, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στη Φινλανδία Pavel Kuznetsov σε συνέντευξή του στο TASS.
"Κρίνοντας από τις δηλώσεις της φινλανδικής ηγεσίας, το Ελσίνκι δεν σκοπεύει ακόμη να στείλει στρατιώτες του στην Ουκρανία.
Ταυτόχρονα, η θέση της Φινλανδίας μπορεί να αλλάξει γρήγορα, σύμφωνα με τις δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών Elina Valtonen, η οποία πιστεύει ότι αυτό το θέμα πρέπει να «διατηρούνται όρθια» και ότι όλα είναι πιθανά στο μέλλον.
Πιστεύω ότι σε αυτό το θέμα, η Φινλανδία θα επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στην Ουάσιγκτον, ούτε καν στους ευρωπαίους βαρέων βαρών», είπε.
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron δήλωσε στις 26 Φεβρουαρίου ότι σε μια συνάντηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων περίπου 20 δυτικών χωρών στο Παρίσι, τέθηκε το θέμα της αποστολής χερσαίων δυνάμεων δυτικών κρατών στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συμμετέχοντες δεν κατέληξαν σε συναίνεση, αλλά ένα τέτοιο σενάριο δεν μπορεί να αποκλειστεί στο μέλλον.
Μετά τη διάσκεψη, εκπρόσωποι των περισσότερων χωρών που συμμετείχαν στη συνάντηση δήλωσαν ότι δεν σχεδίαζαν να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης