Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε τη Σρι Λάνκα ο υπηρεσιακός πρόεδρός της Wickremesinghe - Βαθαίνει η κρίση

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε τη Σρι Λάνκα ο υπηρεσιακός πρόεδρός της Wickremesinghe - Βαθαίνει η κρίση
Το Κοινοβούλιο της Σρι Λάνκα θα συνεδριάσει εκ νέου την Τρίτη 19/7 για να δεχθεί τις υποψηφιότητες για τη θέση του νέου προέδρου
Σχετικά Άρθρα

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε τη Σρι Λάνκα, όπου η κρίση βαθαίνει, ο υπηρεσιακός πρόεδρός της Ranil Wickremesinghe, την παραίτηση του οποίου απαιτούν οι διαδηλωτές, μετά την πρόσφατη διαφυγή και παραίτηση του πρώην προέδρου G. Rajapaksa.
Ήδη, έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου, με τον πρωθυπουργό Ranil Wickremesinghe να εκτελεί μέχρι τότε χρέη υπηρεσιακού προέδρου.
Το Κοινοβούλιο της Σρι Λάνκα θα συνεδριάσει εκ νέου την Τρίτη 19/7 για να δεχθεί τις υποψηφιότητες για τη θέση του νέου προέδρου και θα ακολουθήσει ψηφοφορία για το ποιος θα είναι ο επόμενος ηγέτης της χώρας την Τετάρτη 20/7.
Υπενθυμίζεται ότι η παραίτηση του πρώην προέδρου G. Rajapaksa, ο οποίος διέφυγε στη Σιγκαπούρη για να γλιτώσει από τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που είχαν καταλάβει την επίσημη κατοικία του και το γραφείο του, έγινε δεκτή από το Κοινοβούλιο στις 15/7. Μάλιστα, ο αποπεμφείς πρόεδρος της Σρι Λάνκα, G. Rajapaksa δήλωσε ότι έλαβε «όλα τα δυνατά μέτρα» για να αποτρέψει την οικονομική κρίση, η οποία ταλανίζει τη χώρα.

Η κρίση στη Σρι Λάνκα

Με τη Σρι Λάνκα να βιώνει τη χειρότερη οικονομική της κρίση και να βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλη έλλειψη συναλλάγματος, που δεν της επιτρέπει να εισάγει επαρκείς ποσότητες τροφίμων, καυσίμων, φαρμάκων και άλλων απαραίτητων προϊόντων, οι πολίτες ξεκίνησαν διαδηλώσεις τον Απρίλιο ενάντια στην επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης του πληθυσμού.
Οι κάτοικοι της Σρι Λάνκα βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά με διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ατέλειωτες ουρές στα πρατήρια καυσίμων, δελτίο στα τρόφιμα, ενώ σε ειρηνικές διαδηλώσεις που γίνονταν τις τελευταίες εβδομάδες κατηγορούσαν τον προέδρο Rajapaksa για κακοδιαχείριση.
Πρόσφατα  εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέλαβαν κυβερνητικά κτίρια στο Κολόμπο, κατηγορώντας την οικογένεια Rajapaksa και τους συμμάχους της για την αλματώδη αύξηση του πληθωρισμού, τις ελλείψεις βασικών τροφίμων, αλλά και διαφθορά.
Ωστόσο, μια ανακούφιση στους πολίτες πρόσφεραν τα πρώτα φορτία με καύσιμα που έλαβε το Σάββατο 16/7 η χώρα, ενώ την Τρίτη 19/7 αναμένεται νέο φορτίο βενζίνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης