Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σρι Λάνκα: Απόδραση Rajapaksa στις Μαλβίδες – Ποιοι ήταν μαζί του στο στρατιωτικό αεροσκάφος

Σρι Λάνκα: Απόδραση Rajapaksa στις Μαλβίδες – Ποιοι ήταν μαζί του στο στρατιωτικό αεροσκάφος
O Rajapaksa άφησε πίσω του κατά τη διαφυγή του μια βαλίτσα με έγγραφα και 17,85 εκατ. ρουπίες (49.000 ευρώ) σε μετρητά
Σχετικά Άρθρα

Στις Μαλδίβες βρίσκεται πλέον ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα, Gotabai Rajapaksa, ο οποίος εγκατέλειψε τη χώρα του με στρατιωτικό αεροσκάφος, αφού δεσμεύτηκε ότι θα παραιτηθεί μετά την πρόσφατη εισβολή διαδηλωτών στο προεδρικό μέγαρο στην πρωτεύουσα Κολόμπο.
Μαζί με τη σύζυγό του και έναν σωματοφύλακα ο 73χρονος Rajapaksa απογειώθηκε από το διεθνές αεροδρόμιο του Κολόμπο με ένα Antonov-32, όπως ανακοίνωσαν μέλη της υπηρεσίας μετανάστευσης.
Όπως ανέφερε αξιωματούχος του αεροδρομίου του Μαλέ, πρωτεύουσας των Μαλδίβων, περίπου στη 01:30 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) το αεροσκάφος προσγειώθηκε και οι τρεις επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν υπό αστυνομική συνοδεία σε άγνωστη προς το παρόν τοποθεσία.
Πηγές από το αεροδρόμιο του Κολόμπο ανέφεραν ότι το αεροσκάφος παρέμεινε πάνω από μία ώρα στον διάδρομο απογείωσης, αναμένοντας να λάβει άδεια να προσγειωθεί στις Μαλδίβες και «υπήρξαν στιγμές έντασης, αλλά τελικά όλα τελείωσαν καλά».
Στο αεροδρόμιο του Κολόμπο απ΄ όπου έφυγε, μέλη της υπηρεσίας μετανάστευσης είχαν πραγματοποιήσει έλεγχο με ταπεινωτικό τρόπο στον Rajapaksa.
Σημειώνεται ότι ο Rajapaksa άφησε πίσω του κατά τη διαφυγή του μια βαλίτσα με έγγραφα και 17,85 εκατ. ρουπίες (49.000 ευρώ) σε μετρητά.

Η διαδρομή

Στο μεταξύ, ο Rajapaksa είχε επιχειρήσει να εγκαταλείψει τη Σρι Λάνκα και την Τρίτη 12/7.
Αρχικά, συνεργάτες του είχαν προσπαθήσει να τον φυγαδεύσουν με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.
Το πλοίο είχε μεταφέρει το Σάββατο 9/7 τον Rajapaksa από το προεδρικό μέγαρο προς το λιμάνι Τρινκομαλέε, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Σρι Λάνκα και στη συνέχεια, ο ίδιος έφτασε με ελικόπτερο στο διεθνές αεροδρόμιο, όπου μαζί με τη σύζυγό του πέρασαν τη νύκτα της Δευτέρας 11/7 προς Τρίτη 12/7 σε στρατιωτική βάση που βρίσκεται κοντά, καθώς εμποδίστηκαν να επιβιβαστούν σε τέσσερις πτήσεις για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Μάλιστα, την Τρίτη 12/7 αξιωματούχοι των υπηρεσιών μετανάστευσης του αρνήθηκαν την πρόσβαση στο σαλόνι VIP, κάτι που ο ίδιος επιθυμούσε για να αποφύγει να βρεθεί στην αίθουσα αναχωρήσεων φοβούμενος την αντίδραση των πολιτών, αφού δεν έχει παραιτηθεί, κάτι που έχει υποσχεθεί να πράξει σήμερα, και έτσι, έχει ακόμη προεδρική ασυλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης