Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία συγκεντρώνει στρατιωτικές δυνάμεις για την τελική επίθεση στο Κίεβο

Η Ρωσία συγκεντρώνει στρατιωτικές δυνάμεις για την τελική επίθεση στο Κίεβο
H Ρωσία συνεχίζει να συγκεντρώνει περισσότερη στρατιωτική δύναμη δυτικά και ανατολικά του Κιέβου, σε μια προσπάθεια πιθανώς να περικυκλώσει και να διεισδύσει στην πόλη.
Σχετικά Άρθρα

Η επιχειρησιακή ηρεμία στη μάχη για το Κίεβο τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να φτάνει στο τέλος της.
Νέες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να ξεκινήσει εκ νέου μια μαζική επίθεση στην περιοχή, τον κύριο στόχο του πολέμου.
Παρά την ιδιαίτερα περίπλοκη κατάσταση με πολλούς άξονες επίθεσης σε ολόκληρη την Ουκρανία, η Ρωσία συνεχίζει να συγκεντρώνει περισσότερη στρατιωτική δύναμη δυτικά και ανατολικά του Κιέβου, σε μια προσπάθεια πιθανώς να περικυκλώσει και να διεισδύσει στην πόλη.

Θέμα ωρών η τελική επίθεση

Δορυφορικές εικόνες που δόθηκαν από την αμερικανική εταιρεία Maxar αποκαλύπτουν την πολύ πρόσφατη δραστηριότητα της Ρωσίας κοντά στο αεροδρόμιο Hostomel, συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων μονάδων και πυροβολικού.
«Η Ρωσία πιθανότατα επιδιώκει να επαναφέρει και να επανατοποθετήσει τις δυνάμεις της για μία νέα επιθετική δραστηριότητα τις επόμενες ημέρες», όπως ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.
«Αυτό θα περιλαμβάνει πιθανώς επιχειρήσεις εναντίον της πρωτεύουσας, του Κιέβου».
Σύμφωνα με αναλυτές, το Κίεβο θα πρέπει να προετοιμαστεί για μια σκληρή άμυνα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ενώ στόχος των Ρώσων είναι να αναγκάσουν την ουκρανική ηγεσία να δεχθεί μία συμφωνία με τους όρους τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης