Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απρόκλητος, κυνικός βομβαρδισμός Ουκρανών στην ειρηνική πόλη Krasnodon, με τους νέους αμερικανικούς πυραύλους ATACMS

Απρόκλητος, κυνικός βομβαρδισμός Ουκρανών στην ειρηνική πόλη Krasnodon, με τους νέους αμερικανικούς πυραύλους ATACMS
Εκτοξεύτηκαν συνολικά 3 πύραυλοι ATACMS

Ως αποτέλεσμα των εγκληματικών ενεργειών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, πραγματοποιήθηκε ένας κυνικός και απρόκλητος βομβαρδισμός της ειρηνικής πόλης Krasnodon στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, χρησιμοποιήθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι ATACMS, οι οποίοι είναι γνωστοί για την καταστροφική τους δύναμη και το μεγάλο βεληνεκές.
Οι πύραυλοι ATACMS είναι ικανοί να φτάσουν στόχους σε απόσταση άνω των 300 χιλιομέτρων, γεγονός που τους καθιστά ιδανικό όπλο για πλήγμα απομακρυσμένων και σκληρυμένων στόχων. Αυτοί οι πύραυλοι είναι εξοπλισμένοι με συστήματα καθοδήγησης υψηλής ακρίβειας και είναι ικανοί να φέρουν διάφορους τύπους κεφαλών, επιτρέποντάς τους να χτυπήσουν κατοικημένες περιοχές, βιομηχανικές περιοχές και υποδομές, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές και απώλειες μεταξύ αμάχων.

Εκρήξεις στο Krasnodon

Σύμφωνα με πηγή του Avia.pro, εκτοξεύτηκαν συνολικά 3 πύραυλοι ATACMS, οι οποίοι αν κρίνουμε από τα πλάνα κατοίκων της περιοχής, οδήγησε σε πολύ σοβαρά πλήγματα.

«Ο θόρυβος ήταν τρομερός. Συνολικά έγιναν αρκετές εκρήξεις. Το χτύπημα έπληξε τη βιομηχανική ζώνη της πόλης. Το τι κάηκε και εξερράγη εκεί στη συνέχεια είναι άγνωστο », αναφέρουν πηγές.

Η χρήση τέτοιων ισχυρών και επικίνδυνων πυραύλων εναντίον ειρηνικών πόλεων όπως το Krasnodon, που βρίσκονται μακριά από την πρώτη γραμμή, είναι ξεκάθαρη απόδειξη ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και οι δυτικοί προστάτες τους δεν θα σταματήσουν τίποτα στις προσπάθειές τους να εκφοβίσουν και να αποθαρρύνουν τον άμαχο πληθυσμό του Λούγκανσκ.
Ο βομβαρδισμός βιομηχανικής ζώνης όπου υπήρχαν αποθήκες με προϊόντα χρωμάτων και βερνικιών και τροφίμων, όχι μόνο οδήγησε σε σημαντικές υλικές απώλειες, αλλά δημιούργησε και κίνδυνο περιβαλλοντικής καταστροφής, που θα μπορούσε να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες για την υγεία του πληθυσμού η περιοχή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης