Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Οι «νέοι της Γάζας», η φτώχεια και η μαύρη ψήφος βυθίζουν τον Biden - Άνοιγμα Trump στην ισπανόφωνη ψήφο

CNN: Οι «νέοι της Γάζας», η φτώχεια και η μαύρη ψήφος βυθίζουν τον Biden - Άνοιγμα Trump στην ισπανόφωνη ψήφο
«Οι νέοι είναι αναστατωμένοι με την κυβέρνηση. Και δεν είναι μόνο η κατάσταση στη Γάζα. Οι οικονομικές προοπτικές για τους νέους είναι άθλιες», επισημάινει το CNN
Ο αναλυτής του CNN Van Jones τονίζει ότι η πληθώρα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων που εμφανίζουν τον πρώην πρόεδρο Trump με προβάδισμα έναντι του νυν προέδρου Joe Biden, σε πέντε από τις έξι «κομβικές πολιτείες» θα πρέπει να αποτελέσουν λειτουργήσουν ως
Ενδεικτικά, η δημοσκόπηση των New York Times που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα βρήκε τον Trump με ελαφρύ προβάδισμα στην Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν και με σημαντικό προβάδισμα στη Νεβάδα, την Αριζόνα και τη Τζόρτζια.
Ο Jones εξήγησε ότι τα αποτελέσματα μπορούν να αποδοθούν στους νεότερους ψηφοφόρους που στρέφονται εναντίον του Biden.
«Θα έπρεπε να είναι μια κλήση αφύπνισης», τόνισε με νόημα ο αναλυτής
«Οι νέοι είναι αναστατωμένοι. Και δεν είναι μόνο η κατάσταση στη Γάζα. Οι οικονομικές προοπτικές για τους νέους είναι άθλιες», επεσήμανε.
«Απλώς δεν έχουμε δρόμο για να μπορέσουν οι νέοι να ξεπληρώσουν το φοιτητικό τους χρέος, να αποκτήσουν ένα σπίτι», συνέχισε.
«Νομίζω ότι δεν αισθανόμαστε ακόμη, βλέποντας μια πλήρη προσέγγιση προς τους νέους από τον Biden. Υπάρχει ένα συμβολικό κομμάτι γύρω από τα φοιτητικά δάνεια. Αυτό δεν θα είναι αρκετό για τον πρόεδρο».
Tην ίδια στιγμή, ο Jones εκτιμάει ότι η εκστρατεία του Biden πρέπει επίσης να διπλασιάσει την προσέλκυση της «μαύρης» ψήφου σε βασικές πόλεις όπως το Μιλγουόκι, το Ντιτρόιτ και η Φιλαδέλφεια.
«Θα είναι μια σκληρή, μάχη σώμα με σώμα σε αυτές τις πολιτείες των "Μεγάλων Λιμνών", σε αυτές τις μαύρες πόλεις. Και εκεί πρέπει να πάτε», ανέφερε, απευθυνόμενος σε αμφότερους τους προέδρους.

Απόλυτη καταστροφή για τον Joe Biden οι δημοσκοπήσεις

Από την πλευρά του, ο αναλυτής δημοσκοπήσεων του δικτύου, Harry Enten, περιέγραψε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης ως «απόλυτη καταστροφή» για τον Biden, επισημαίνοντας ένα έντονο χάσμα μεταξύ των αποτελεσμάτων στις πολιτείες της «Sun Belt», έναντι εκείνων που βρίσκονται πιο κοντά στις «Μεγάλες Λίμνες».
Χαρακτηριστικά, ο Trump έχει προβάδισμα 13 μονάδων στη Νεβάδα, προβάδισμα 9 μονάδων στην Αριζόνα και 6 μονάδων στη Γεωργία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.
«Η συμμαχία του Trump αλλάζει. Κάτι ... καλό μαγειρεύουν εδώ», υπογράμμισε ο Enten για να εξηγήσει τη διαφορά μεταξύ των αποτελεσμάτων στα νοτιοδυτικά και τα μεσοδυτικά.
Είπε ότι η βάση των ψηφοφόρων της προεκλογικής εκστρατείας Trump γίνεται ολοένα και πιο μη λευκή και ότι η αύξηση της υποστήριξης μεταξύ των Λατίνων ψηφοφόρων έχει βοηθήσει μαζικά τον Trump στη Νεβάδα και την Αριζόνα.
Παρά τα άλρως αισιόδοξα σημάδια για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, ο Enten σημείωσε ότι η κούρσα δεν έχει τελειώσει ακόμη.
Εάν η δημοσκόπηση των Times ήταν ακριβής στα αποτελέσματα των εκλογών και ο Biden κέρδιζε εν τέλει όλες τις πολιτείες στις οποίες προηγείται, θα παρέμενε ένοικος του Λευκού Οίκου με μια οριακή διαφορά της τάξεως του 270-268 (εκλεκτόρων).
«Η κούρσα για τον χρυσό αριθμό των 270 εκλεκτόρων δείχνει ένα σαφές προβάδισμα του Trump, αλλά δεν έχει κλειδώσει ακόμη τον πολυπόθητο αριθμό», συμπέρανε ο εκλογικός αναλυτής.
Η ίδια δημοσκόπηση των Times καταδεικνύει ότι οι υποψήφιοι των Δημοκρατικών στη Γερουσία καταγράφουν καλύτερες επιδόσεος από τον προεδρό τους, κι έτσι προηγούνται των αντιπάλων τους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ενδύοντας με ακόμα περισσότερο σασπένς αυτό που θα είναι μια αγωνιώδης πολιτική μάχη μέχρις εσχάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης